StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal CHRIS ANDRIES VOLGT DAVID PENNEMAN OP.

Deze middag zijn KSK Beveren en Chris Andries tot een akkoord gekomen om tot het einde van het seizoen onze club te leiden. Andries die geen contractverlenging kreeg bij Temse, is dus de opvolger van David Penneman die wellicht bij onze clubwerking betrokken blijft zoals in het verleden.
Uiteraard past het David te bedanken voor zijn inspanningen om te trachten Geel-Blauw naar veiliger oorden in de rangschikking te loodsen, maar het was een vergiftigd geschenk. Toch was er tijdens het bewind van Penneman een merkbare beterschap tegenover de Boskamp-periode, maar die kentering werd niet altijd vertaald in winstpartijen.

Chris Andries is een vertrouwd gezicht in het Waasland en boekte zowat met elke club waar hij werkte, de nodige successen. Toen ik samen met Chris voor een interview bij Radio Land van Waas de gast was enkele jaren geleden (hij was op dat moment trainer van Nieuwkerken), bekloeg Chris er zich over dat hij, ondanks zijn mooi palmares, totaal geen kans kreeg bij ploegen zoals Beveren en Lokeren. Chris heeft volgens mijn bescheiden mening bijzonder goeie contacten met de familie Van Lijsebetten en het hoeft dan ook geen verwondering te wekken dat eveneens vandaag de reeds lang circulerende berichten over een wissel Verelst-Van Lijsebetten, opnieuw de kop opstaken en werden bevestigd door ons lid Peter Frighem die bijna dagelijks op de Freethiel rondloopt om er Jordi en Jari aan te moedigen.
Het laat zich raden welke de opdracht van Chris Andries is en we wensen hem daarbij veel sterkte. Hij heeft eindelijk zijn tweedeklasser te pakken, maar ik neem aan dat er prettiger omstandigheden zijn om een Exqi-club in handen te krijgen. Tenzij de redenering is dat het alleen maar kon verbeteren en qua punten klopt die stelling natuurlijk.

Chris is politie-inspecteur van beroep, maar zijn grote passie is het voetbal. Vorig seizoen speelde hij met Temse kampioen in bevordering door in de laatste wedstrijd op Bornem een draw uit de brand te slepen. Dit seizoen was hij goed op weg om wederom te stunten met Temse, want zijn ex-ploeg doet haast zeker mee aan de eindronde van derde klasse. Ondanks het feit dat Temse als nieuwkomer in derde uitstekend presteerde, kwam het enkele weken geleden tot een breuk tussen de ploeg van Etienne Van De Walle en Chris Andries. Over het waarom tast ik in het duister, maar Andries is alleszins een man die het klappen van de zweep kent en nooit onder stoelen of banken heeft gestoken dat hij veel ambitie had een stap hoger te zetten.

Patrick Van Wesemael, met dank aan Peter Frighem.