StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOORBESCHOUWING
BRUSSELS – KSK BEVEREN.


Leven van match tot match.

Na het kostbaar puntenverlies in Boussu-Dour afgelopen woensdag, is het lastig op een positieve wijze vooruit te blikken naar de wedstrijd van zaterdag in Brussels. De hoofdstedelingen staan voorlopig nog op een keurige vijfde plaats die recht geeft op deelname aan de eindronde, maar kennen momenteel een dipje en dan druk ik mij relatief vriendelijk uit voor de gastheren van zaterdagavond. Woensdag verloor het nog met 1-0 bij RS Waasland en vooral het scoren lukt de Brusselaars thans uiterst moeizaam. Meestal ben ik op mijn hoede om dit soort bedenkingen te maken, want gegarandeerd loopt dat slecht af voor KSKB. Zwijgen dus in alle talen en het over een andere boeg gooien, maar welke boeg ? Over het resultaat beginnen van de laatste twee confrontaties tussen beide ploegen, daar wordt een mens evenmin vrolijk van. Op de elfde speeldag van de lopende competitie kwam KSKB op de Freethiel niet verder dan een 2-2 puntendeling (2x Kristof Snelders) en op de eerste speeldag van vorig seizoen verloor Geel-Blauw met 1-0 in het Edmond Machtenstadion. Nochtans had die wedstrijd heel anders kunnen verlopen indien Luciano Olguin binnen het kwartier vanop de stip trefzeker was geweest.

Waaraan moeten we ons dan wel optrekken ? Beseffen dat er opnieuw drie levensbelangrijke punten op het spel staan. In een rekensommetje becijferde ik onlangs dat onze 3 thuismatchen sowieso gewonnen moeten worden en dat de verplaatsingen naar Brussels en United eventueel als bonus konden gellden wanneer er in Boussu-Dour,Doornik, Ronse of Tienen werd gefaald. Deze denkpiste is louter gebaseerd op de gunstige rangschikking van United en Brussels waar we dus op papier ons vooraf minder kansen toemeten, terwijl die kans theoretisch gezien iets groter is punten te halen in Boussu-Dour, Ronse, Tienen of Doornik. Dat het een broze stelling is en louter theorie, hebben we woensdag in Boussu-Dour al gemerkt. Toch zetten we voor morgen onze eerste joker in op Brussels om zo de nederlaag van Boussu-Dour te verzachten. Hopelijk beseffen de spelers dat in mijn theorie er maar 2 jokers beschikbaar zijn voor aanvankelijk 4 en nu nog slechts 3 zogenaamde uitwedstrijden waar iets mogelijk is.

Hoe we het ook keren of draaien, een kloof van een punt of 6 is veel, maar met nog 24 gouden eieren die ons grijpensklaar vanuit de koelkast toelachen, zou het flauwtjes zijn nu reeds de handdoek te werpen. We gaan er voor mannen !

Patrick Van Wesemael.