voetbal BELOFTEN KNOPEN OPNIEUW MET WINST AAN.

De wedstrijden van onze Beverse beloften blijken in dit stadium van de competitie stuk voor stuk toppers te zijn. Vanavond zakte nummer 5 uit de rangschikking (Brussels) naar de Freethiel af en dat lieten de bezoekers vooral in het eerste kwartier duidelijk merken. Daarna kon Beveren voet naast Brussels zetten en dat leidde in de 36ste minuut naar een schitterend openingsdoelpunt. Een verre bal werd door Stijn De Wilde doorgekopt en in één tijd overgenomen door Sidy Ceesay (kopie van het doelpunt dinsdag tegen Boussu-Dour). 1-0 was ook de ruststand en de pauze was de ideale gelegenheid voor coach Gino Daman om positioneel bij te sturen.

Beveren kwam niet echt in de problemen na rust, maar moest wel tot de 73ste minuut wachten alvorens het de score kon verdubbelen. Een mooie combinatie kende Ousmane Traoré als aangever en Pieter Vervaet als afwerker. Brussels zette alles op alles en dat resulteerde 3 minuten later tot de aansluitingstreffer. Beveren kreeg het een tiental minuten lastig, maar echt in de problemen kwam het niet. Het was integendeel Pieter Vervaet die in de slotminuut alleen voor de bezoekende portier kon opduiken, maar de Brusselse sluitpost toonde zich de baas in dit rechtstreeks duel. Mooie winst voor onze jongens en begin volgende week vinden jullie in de Freethielsprokkels meer over de consequenties voor het klassement.