StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOORBESCHOUWING BEVEREN – LUIK.

Luik definitief uittellen is onvoldoende.
Zaterdagavond wacht de interessante confrontatie met rode lantaarn Club Luik en kan Beveren zelf een beslissende klap uitdelen door de bezoekers een nederlaag + ticket derde klasse aan te smeren. In theorie niet onmogelijk als men de moeite neemt om het klassement er bij te halen, maar de Luikenaren hebben met gunstig gevolg de afgelopen maanden het geweer van schouder veranderd en zouden mits winst op de Freethiel en het winnen van hun achterstallige wedstrijd, Beveren tot op 2 puntjes kunnen naderen in de rangschikking. KSKB doet er dus goed aan Club Luik zaterdag definitief uit te tellen en zo al minstens één concurrent knock-out te slaan. Geen overbodige luxe trouwens, want een betrouwbare Beverse bron zou bij de KBVB informatie hebben ingewonnen waaruit blijkt dat volgens het reglement er 2 ploegen rechtstreeks degraderen en de nummers 17 en 16 eindronde spelen. Wordt vervolgd, maar op onze hoede zijn is in dit geval een gouden raad.

Club Luik is onmiskenbaar bezig aan een goeie periode. Uit zijn laatste vijf duels pakte het 8 punten. Woensdagavond liet het op het nippertje de volle inzet ontglippen thuis tegen Dender (met dank aan Kristof Imschoot die voor de gelijkmaker zorgde) en afgelopen zondag verloor het een belangrijke partij bij OHL (1-0). Het speelt dus overmorgen zijn laatste troeven uit op de Freethiel, want bij verlies in het Waasland moet het zijn Exqi-droom voor minstens een seizoen in de koelkast opbergen. Het laat zich uitschijnen dat we zaterdag een bijzonder offensief Luik aan de aftrap mogen verwachten en de Beverse defensie doet er goed aan Jean Sébastien Legros extra in het oog te houden, want de Luikse aanvaller bewees gisterenavond tegen Dender zijn neus voor goals niet te hebben verloren. Overigens, onlangs verklaarde een Luikse speler op Exqi Sport dat zij, ondanks meerdere maanden zonder loon, toch de bereidheid blijven opbrengen er elke wedstrijd vol voor te gaan. Da’s inderdaad knap van die gasten, want clubliefde is tegenwoordig compleet uit het voetbalwoordenboek verdwenen.

Bij Beveren heeft Chris Andries er zijn eerste week als sportief verantwoordelijke, opzitten. Die kon wellicht niet stuk, want hij “kreeg” zijn gedroomde start door, weliswaar met een behoorlijke dosis meeval, een knappe 0-1 bij Brussels uit de brand te slepen. Op bezoek bij de nummer 5 heeft men als voorlaatste in de rangschikking natuurlijk weinig te verliezen, maar tegen de rode lantaarn zaterdag MOET er gewonnen worden en aan die voorwaarde voldoen is sowieso noodzakelijk om onze overlevingskansen in de Exqi League, warm te houden. Elke overwinning in deze periode van de competitie, smaakt met de week zoeter en dat komt waarschijnlijk omdat in diezelfde fase ieder puntenverlies fataler is. En winnen tegen Luik zou mooi zijn, maar omdat we in de heenronde zo diep in het moeras waren weggezakt, moeten we ook speculeren op puntenverlies van bv. Turnhout, Tienen en Ronse. Kortom, het moet de komende weken echt wel meezitten, maar zoals tegen Brussels vorig weekend is ook nu mijn leuze : we gaan er voor mannen !

PVW