voetbal Beverse beloften verpletteren Luik in bizarre slotfase.

Op een bijzonder moeilijk bespeelbaar veld van een plaatselijke derde provinciale, zakte het enthousiasme van de Beverse spelers in de schoenen bij het zien van deze accommodatie. Dat enthousiasme kreeg nog een bijkomende deuk toen de thuisploeg na 5 minuten de score opende. In de troepen van trainer Gino Daman zaten met Yannick Aerts, Kalala en Ceesay 3 spelers uit de A-kern. Beveren verzette hemel en aarde om de vroege opdoffer uit te wissen, maar club Luik weerde zich met alle beschikbare middelen als een duivel in een wijwatervat. Ondanks zoveel goede wil, kwam geel-blauw in de eerste helft niet verder dan een poging van Sidy Ceesay die het doelkader op zijn weg vond. Rusten dus met 1-0.

Ook na de herneming veranderde het spelbeeld nauwelijks. Club Luik probeerde met hand en tand de 1-0 voorsprong te verdedigen en Beveren dat maar niet de juiste opening vond. Keerpunt in de wedstrijd was een in Bevers voordeel gefloten elfmeter in de 62ste minuut die door Jordy Van Cauteren werd omgezet. Acht minuten later benutte diezelfde Jordy Van Cauteren een Luikse misser om zo de score op 1-2 te brengen. Vanaf dat moment klapte de thuisploeg als een kaartenhuisje in mekaar en daarvan kon Beveren in het slotkwartier optimaal profiteren via goals van Jasper Sulmon, Michaël Mathyssen, Ilian Smolders en Sidy Ceesay. Een knotsgekke wedstrijd waarvan de eeuwige vraag zal blijven hoe deze partij was afgelopen indien in de 62ste minuut de scheidsrechter niet had gefloten voor strafschop. Wat moet het stil zijn geweest in de Beverse kleedkamer aan de rust, of toch niet Gino ?
LuiK - Beveren : 1-6, of hoe een dubbeltje rollen kan.