StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NABESCHOUWING BEVEREN – LUIK.

Opdracht volbracht.

Het moet gezegd, Chris Andries heeft zijn entree op de Freethiel niet gemist. Voor het eerst dit seizoen pakt Beveren een zes op zes en doet het weer helemaal mee in de strijd voor een hernieuwd Exqi League-ticket. Akkoord, het was zaterdag een wedstrijd die hoofdzakelijk kon beklijven door de grote belangen die op het spel stonden, want academisch voetbal verwachten in die omstandigheden, is uit den boze.

Het was wel een must, maar helemaal niet evident dat KSKB de volle inzet op de Freethiel zou houden, want Luik liet zaterdag zien een goed voetballend geheel te zijn. Het nam van meetafaan het meeste initiatief (was ook nodig natuurlijk), voetbalde ver van onaardig en gaf een allesbehalve geslagen indruk. Zelfs toen het binnen het kwartier met een mannetje minder verder moest, bleef het vlotjes combineren, echter zonder noemenswaardig doelgevaar te creëren. Beveren op zijn beurt voetbalde te stroef, maar kreeg via Abdullei (tweemaal) en Rentmeister een drietal uitgesproken doelkansen die in principe een garantie voor een veilige voorsprong aan de rust hadden moeten opleveren.

Het eerste kwartier na de herneming was voor de thuisploeg en het was dan ook geen toeval dat in die periode Steven Jacobs de winninggoal lukte. Onze jongens vielen daarna opnieuw wat terug zodat de bezoekers de evenknie van Geel-Blauw werden. En of het iets te maken heeft met de komst van Chris Andries weet ik niet, maar ook zaterdag redde Lemmens met een schitterende tussenkomst in de slotminuten, de meubelen voor Beveren. Op Brussels had Erwin zijn handen letterlijk en figuurlijk vol, maar zaterdag kreeg hij nauwelijks werk en wat hij moest doen, deed hij foutloos. Vanwaar die metamorfose ? Chris Andries is bekend als de man bij wie een degelijke organisatie hoog in het vaandel staat geschreven en die begint best met goeie afspraken tussen doelman en verdediging. Resultaat is een dubbele blanco voor de defensie tegen Brussels en Luik en toegegeven, vooral in de hoofdstad zat het ons op de beslissende momenten wat mee, maar ook KSKB heeft recht op zijn portie mazzel.

De thriller met KSKB in de hoofdrol duurt normaal gezien nog 6 afleveringen, maar wat mij betreft mag de laatste episode worden ingeruild voor een onvervalste comedy. Volgend weekend wacht in Doornik de volgende veldslag. De gastheren lijken met een kloof van 7 punten ten opzichte van Beveren, een veilige marge te hebben, maar de Henegouwers kwamen reeds 31 keer tussen de lijnen en dat geeft een wat vertekend beeld. Voorbeschouwen voor dit alweer levensbelangrijk treffen doen we donderdag.

Patrick Van Wesemael