StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Goed nieuws vanuit de Houba De Stroperlaan.

Het Uitvoerend Comité van de KBVB heeft naar verluidt maandag beslist dat er slechts één daler is uit de Exqi League naar derde klasse. Normaal zijn het er volgens de reglementering 2, maar door de zaak-Moeskroen zal enkel de laatste in de rangschikking van tweede klasse (momenteel ziet het er naar uit dat dit Club Luik wordt) de derde klasse vervoegen. Als het bericht klopt, wordt de strijd voor het ontlopen van de eindronde met de derdeklassers des te interessanter. Turnhout, Ronse, Beveren en in iets mindere mate Tienen, komen hiervoor in aanmerking. Deze beslissing van het Uitvoerend Comité maakt het belang van de wedstrijd in Doornik alweer wat groter.

* Kan Gervinho de Beverse clubkas spijzen ?

Ik heb er geen flauw idee van welke modaliteiten zijn vastgelegd in het contract van Gervinho toen hij samen met Romaric naar Le Mans verhuisde, maar laat ons hopen dat er contractuele afspraken werden bedongen die Beveren bij later doorverkopen wat extra Euro’s zal opleveren. De prille twintiger en ploegmakker van Eden Hazard, is pas hersteld van een blessure, maar wist zondagavond al meteen zijn stempel te drukken in de met 4-1 gewonnen Franse topper tegen Montpellier. Naast een hoofdrol voor onze landgenoot Eden Hazard, viel er ook succes te rapen voor de Ivoriaan met een Beverenverleden. Gervinho scoorde het openingsdoelpunt en had een voet in een andere goal van zijn team. Deze Gervinho gaat, in navolging van enkele van zijn landgenoten, een grote toekomst tegemoet in Europa. Hopelijk gaat de kassa op de Freethiel luidruchtig rinkelen wanneer er straks een transfer naar een topclub aankomt. Overigens, het verloop van de competitie bij onze zuiderburen is bijzonder boeiend, want liefst 6 ploegen waaronder Rijsel, zijn door amper 3 punten gescheiden van mekaar. Bordeaux en Marseille hebben echter de beste papieren, want zij hebben 2 matchen minder gespeeld dan de concurrentie.

* En nu we het toch over Ivorianen hebben. Sven-Goran Eriksson zal de Olifanten op het WK in Zuid-Afrika coachen. De ex-bondscoach van onder meer Engeland en Mexico is tot een vergelijk gekomen met de Ivoriaanse Voetbalbond. Lang zag het er naar uit dat Guus Hiddink de Ivorianen onder zijn leiding zou nemen tijdens het genoemde WK ‘Hollandse trainers zijn bijna even sterk in het cumuleren van jobs als Belgische ministers), maar Guus tekende inmiddels als bondscoach van Turkije en omdat de Turken net voor aanvang van het WK een oefenstage plannen, viel de vooropgestelde combinatie (ad interim bij Ivoorkust en voltijds bij Turkije) in het water.

* Exqi beloften goed bij schot.

Zaterdagnamiddag konden jullie hier al lezen dat de Beverse reserven na een bizar scoreverloop, 1-6 winst boekten in Luik. Ook de concurrentie was goed bij schot dit afgelopen weekend. Leider KVSK United ging in Brussels met 2-4 winnen en de nummer 3 Bergen haalde zwaar uit thuis tegen Turnhout (8-0). Geen wijzigingen bovenaan het klassement dus, want Lommel (KVSK United) telt 57 punten uit 25 gespeelde partijen, terwijl Beveren met een match meer aan 55 punten komt. Het seizoen van Gino Daman en zijn jongens kan nog moeilijk stuk.

PVW