voetbal BELOFTEN ZETTEN ZEGEREEKS VERDER.

De Beverse beloften hebben deze avond met 3-1 afstand genomen van hun collega’s uit Doornik. Beveren moest het stellen zonder aanvoerder Jordi Vancauteren, maar speelde toch een volwassen wedstrijd waarin het een pak kansen creëerde, maar het diende tot de slotfase te wachten alvorens het zijn opponent definitief kon uittellen. Trainer Gino Daman zet met 26 op 30 een wel bijzonder sterke reeks neer.

Ondanks zijn ongunstig klassement, was er bij Doornik heel wat technisch vernuft aanwezig in de ploeg en het waren de bezoekers die, helemaal tegen de gang van het spel in, even voorbij het halfuur met een uit de lucht gevallen goal op 0-1 kwamen. Beveren voetbalde een resem kansen bij mekaar, maar moest tot kort voor de pauze wachten op de oververdiende gelijkmaker. Asante met de voorzet en Kokot die in de volley binnenknalt.

De tweede helft verliep iets moeizamer voor Beveren omdat RC Doornik die 1-1 wel zag zitten. Vervaet en Ceesay verschenen oog in oog met de bezoekende portier, maar deze kon zijn netten schoon houden. De beslissing viel 5 minuten voor affluiten. De ingevallen Michaël Mathyssen door schuin voor doel op en aarzelde niet om de 2-1 op de bordjes te schieten. Zoran Kokot tekende voor de 3-1 eindstand.

Door deze overwinning blijft Beveren stevig op de tweede plaats in de rangschikking, want donderdagavond verloor de nummer 3 Bergen met 2-1 in Lommel. De kloof tussen Beveren en leider KVSK bedraagt opnieuw 2 punten en geen 5 zoals verkeerdelijk gemeld eerder vandaag in de Freethielsprokkels.

Opstelling : Jordi De Jonghe, Jasper Sulmon (vervangen door Behiels), Yannick Aerts (vervangen door Lauren Pringels), Xavier Verstraeten, Kalala, Kokot, Bultheel, Asante, Verwilghen (vervangen door Lars Kindt, Ceesay en Vervaet (vervangen door Michaël Mathyssen.