StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbalspeler (overgenomen van de website van supportersvereniging KSK Beveren www.svkskb.be.) SUPPORTERSVERENIGING OP VISITE BIJ BURGEMEESTER.

Supportersvereniging maakt zich ernstig zorgen over toekomst KSK Beveren: tijd voor actie !

Naast het doorstaan van slechte sportieve resultaten, moeten de supporters de jongste weken ook vaak onheilspellende berichten in de media lezen omtrent de financiële situatie en de toekomst van KSK Beveren.

Enkele weken geleden leek de toekomst van KSK Beveren gegarandeerd toen de Gemeente Beveren de lening van meer dan 2 miljoen Euro toestond aan onze club met het oog op de verdere afbouw en inrichting van de nieuwe tribune en tegelijkertijd de verdere schuldherschikking van bepaalde schulden.

Echter verscheen nauwelijks enkele dagen later in de pers dat de burgemeester verkennende gesprekken voert met andere clubs. In nauwelijks één week tijd verschenen er dagelijks in de media diverse berichten over fusiegesprekken.

Aangezien het toestaan van de lening aan KSK Beveren totaal niet te rijmen valt met de huidige fusiegesprekken, luidt de Supportersvereniging vandaag op Pasen aan de alarmbel !

Reeds een tiental dagen geleden werd zo ook alvast een Actie-comité opgericht om zo de nodige acties voor te bereiden voor de komende weken. Voor de Supportersvereniging en het actie-comité is één ding duidelijk: we zullen er alles aan doen om KSK Beveren zelfstandig te laten voortbestaan...100% KSK Beveren of niets !

Gesprek met burgemeester op Stille Zaterdag

Aangezien het ook voor de Supportersvereniging niet te begrijpen was dat de Gemeente gesprekken voert met andere clubs, hebben we burgemeester Marc Van De Vijver verzocht ons te woord te staan. Zo heeft een delegatie van de Supportersverenging op zaterdagmorgen een langdurig onderhoud gehad op het Gemeentehuis.

Tijdens dit onderhoud kwam de volgende intentie van de burgemeester duidelijk naar voor: de burgemeester wil het huidige voetballandschap in het Waasland herbekijken en hercentraliseren op de Freethiel. Voor de burgemeester is de Freethiel heilig, maar gelet op de huidige financieel en sportief problematische gang van zaken bij de diverse Wase voetbalclubs bekijkt hij momenteel de mogelijkheden om het voetbal in het Waasland te hertekenen, waardoor er een nieuwe toekomst voor het voetbal op de Freethiel kan ontstaan.

De Supportersvereniging maakte de burgemeester duidelijk dat voor haar geen enkele fusie kans op slagen heeft en dat zij er alles aan zal doen om KSK Beveren te laten voortbestaan. De burgemeester had begrip voor ons standpunt, maar verzocht om het ook eens ‘ruimer’ te bekijken.

Toekomst KSK Beveren???

Het gesprek met de burgemeester maakte duidelijk dat de toekomst van KSK Beveren hoogst onzeker is. De Supportersvereniging maakt zich dan ook ernstig zorgen !

Aangezien het ook voor de Supportersvereniging onduidelijk is welk percentage van de Beverse supporters voor of tegen een fusie is, zal zij de komende thuismatch een referendum organiseren.

Hoe dit referendum in zijn werk zal gaan, zullen we nog toelichten in een afzonderlijk bericht. Hou alvast onze nieuwe website www.svkskb.be goed in de gaten ! Alleszins zullen we tijdens de komende thuismatch alle supporters de kans bieden om een stem uit te brengen.

Daarnaast plannen we op korte termijn een nieuwe info-avond over de toekomst van KSK Beveren. De burgemeester toonde zich alvast bereid om deel te nemen. Zoals gebruikelijk zal de info-avond doorgaan in het thema-café en zullen we jullie nog inlichten omtrent datum en uur.

Daarnaast houden de Supportersvereniging en het Actiecomité zich alleszins paraat en klaar om de komende weken actie te voeren en aan alles en iedereen duidelijk te maken dat we zullen strijden voor een zelfstandig KSK Beveren !!!

We laten niet zonder strijd toe dat KSK Beveren op haar 75-jarig jubileum haar doodsvonnis zal moeten tekenen !!!

VZW Supportersvereniging KSK Beveren