StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NABESCHOUWING
DOORNIK – BEVEREN.


Eerste verlies voor Chris Andries.

Met uitwedstrijden in Brussels en Doornik en een thuismatch tege Luik, staat een 6 op 9 nog altijd bijzonder goed. Daarenboven vallen de andere uitslagen al bij al redelijk mee en ik weet dat het de bedoeling is niet naar anderen, maar naar onszelf te kijken, maar helaas is de situatie dusdanig dat we toch genoodzaakt zijn dat te doen. In die optiek is het prettig vaststellen dat een veroordeelde ploeg zijn sportieve verplichtingen nakomt waarvoor dank Club Luik.

Kan er eigenlijk veel nabeschouwd worden over de wedstrijd in Doornik ? Het was niet best en de jongens van Czerniatynski hielden de punten volkomen terecht in het Luc Varennestadion. Wellicht waren de Beverensupporters na de 0-1 van Stijn De Wilde al volop aan het cijferen en fantaseren geslagen, maar ditmaal ontbrak het geluk waarover we in Brussels niet mochten mopperen. Toch jammer dat de wedstrijd maar een paar minuutjes te lang duurde, want verliezen in de absolute slotfase is nooit aangenaam omdat er geen kans op antwoord meer is. Uiteraard is de afwezigheid van Martens, Van Damme en Rentmeister een aanvaardbaar excuus, maar ook Czernia miste een aantal sterkhouders die in het verleden hebben bewezen het verschil te kunnen maken. Maar omdat er op de winst van de Henegouwers totaal niets valt af te dingen, heb ik er weinig moeite mee om een dikke proficiat te zeggen aan onze gewezen coach Alex Czerniatynski. Hopelijk blijft zijn Doornik de volgende weken vlot punten sprokkelen, want zonder de kalender van RFCT uit mijn hoofd te kennen, kunnen zij ons naar verluidt nog wel een handje toesteken door concurrenten van Beveren punten afhandig te maken.

Vanaf nu is het zaak om de blik te richten naar OH Leuven dat aanstaande zaterdag 10 april naar de Freethiel komt en meer puntenverlies is natuurlijk met de speeldag dodelijker. Rechtstreekse degradatie naar derde is nagenoeg uitgesloten, maar in de gegeven omstandigheden zitten maar weinigen te wachten op een bijkomende slopende eindronde met enkele tot de tanden gewapende derdeklassers. Nog even op diezelfde tanden bijten jongens in de hoop op tijd klaar te zijn voor de volgende uitdagingen die ons “toelachen”.

PVW.