StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOORBESCHOUWING
BEVEREN – OH LEUVEN.


Aanklampen tot het bittere einde.

Na de Tienense winst van afgelopen weekend in Brussels, is het duidelijk dat de 2 weinig benijdenswaardige eindrondetickets zullen worden verdeeld tussen Turnhout, Beveren en Ronse. Het belooft een boeiende strijd te worden, want de mannen van Dirk Geraerd tellen momenteel 2 kostbare puntjes meer dan Beveren, maar kwamen ook een keertje vaker in actie dan het elftal van het duo Andries-Penneman. Terloops : wat een fantastische remonte van Boussu-Dour. Als het zijn laatste inhaalwedstrijd met gunstig gevolg afsluit, klimt het zelfs over Oostende naar een onwaarschijnlijk knappe vijfde plaats. En ja, Boussu-Dour is de ploeg waar KSKB op woensdag 17 maart (en dat is echt niet langer geleden) met 2-1 verloor en toen telde die gasten voor aanvang van de match amper een paar puntjes meer dan Beveren. Datzelfde Boussu-Dour zette gisterenavond onze tegenstander van komende zaterdag OHL met 3-1 opzij.

Ook Oud-Heverlee Leuven is zo’n ploeg die enkele weken geleden dreigde betrokken te raken in de degradatiestrijd, maar net op tijd een mooi serietje wist neer te zetten en daardoor nu reeds kan experimenteren naar volgend seizoen toe. Ongelooflijk, maar hoe lang zou het geleden zijn dat Beveren zich die luxe nog eens kon veroorloven ? Trouwens, experimenteren mag niet de minste aanleiding geven om de tegenstander te onderschatten, want enerzijds zijn de winstpremies in de Exqi League voldoende aanlokkelijk en anderzijds hoeft men van niet-titularissen die een kans krijgen om zich te bewijzen, absoluut geen cadeautjes te verwachten. OHL heeft in zijn ruime kern overigens heel wat spelers met naam die in het verleden, de ene al wat langer dan de andere, zelfs van eersteklassevoetbal mochten proeven. Cedric Betremieux, Sander Debroux, Lander Van Steenbrugghe, Nils Schouterden, Daan Vaesen, Maxime Annys, Ivica Jarakovic en de gewaardeerde tweedeklassevoetballers, Gregory Ferreira Lino, Joeri Vastmans, Bjorn Ruytinx en de broertjes Weuts. Laat JP Van De Velde door het leven gaan als een kleurrijk en veel besproken figuur, hij is er alleszins in geslaagd dit OHL regelmatig met zwier te laten voetballen.

En over Beveren kunnen we alweer kort zijn. Er moet gewonnen worden en de manier waarop is opnieuw ondergeschikt aan het resultaat. En zelf winnen is een eerste belangrijke vereiste, maar helaas moeten we ook duimen voor Tienen dat het punten zou afsnoepen van Ronse. De Beverensupporters zullen dus pas zondag omstreeks 17 uur weten of hun weekend écht geslaagd is.

Patrick Van Wesemael.