StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bedankt Dirk Deferme.

Ondanks de woelige baren die Beveren en zijn supporters onophoudelijk moeten trotseren, doet het des te meer deugd wanneer de naam van onze club in een positieve context wordt geciteerd. Zo viel de naam SK Beveren dinsdagavond voor de zoveelste keer op 2be tijdens de uitzending van de terugwedstrijd van de kwartfinales in de Champions League tussen Barcelona en Arsenal. Toen de journalist van dienst Dirk Deferme opmerkte dat Barcelona-verdediger Maxwel zijn opleiding bij Ajax had genoten, viel gelukkig zijn Euro even later dat er met Eboué en Touré ‘weliswaar beiden invallers in deze wedstrijd) ook twee spelers tussen de lijnen stonden wiens roots op de Freethiell lagen en da’s een stuk dichterbij lachte hij zijn aanvankelijke vergetelheid weg. Altijd leuk om in deze moeilijke tijden nog eens wat positieve herinneringen te kunnen opdissen. Bedankt Dirk.

* Kickers Offenbach nodigt Heinz Schönberger uit.

Een van onze meest geprezen voetballers uit de clubgeschiedenis Heinz Schönberger, was wel zeer aangenaam verrast toen hij onlangs een uitnodiging in zijn brievenbus vond van de club waar het voor hem allemaal begon nl. Kickers Offenbach. In augustus viert deze huidige derdeklasser het heuglijke feit dat 40 jaar geleden in de bekerfinale met 2-1 werd gewonnen van Keulen en dat wil het graag doen o.a. met de spelers die er destijds bij waren. De toenmalig nauwelijks 20-jarige Schönberger was in die periode nog geen vaste waarde, maar werd desondanks uitgenodigd een weekendje op kosten van de club te komen meevieren. Schitterend initiatief als je het mij vraagt en eveneens te onthouden een spreuk die op de uitnodiging staat en afkomstig is van een zekere meneer G.C. Marquez. Vrij vertaald klinkt het ongeveer als volgt : “laten we niet wenen om wat voorbij is, maar blij zijn omdat het zo mooi was”, het lijkt wel een uitspraak op maat van Beveren geknipt.

* Uitspraak van de week.

De trouwe lezers van de Freethielsprokkels hebben ongetwijfeld gemerkt dat ondergetekende een grote fan is van de voetbaltalkshow Voetbal_Insite op RTL7. Het vaste panel bestaat uit o.a. René Van Der gijp, Hans kraay jr en hoofdredacteur van VI Johan Derksen. De heren schieten graag met scherp op mekaar, maar nemen uiteraard evenmin een blad voor de mond als het over voetballers gaat. Ditmaal was het punt van discussie het al dan niet geven van straftraining voor een speler die te veel kilo’s was bijgekomen. Hans Kraay jr vond dit terecht en verantwoordde zijn keuze door te stellen dat : “als je om betrokken speler heen wil lopen, kan je best een lunchpakket meenemen voor onderweg”.

PVW