StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vergeet de Voetbalwet niet ?

Door de steeds toenemende fusiegeruchten, zal het er op en rond de Freethiel de komende dagen en weken niet meteen rustiger op worden. Het is logisch dat supporters in deze een mening hebben en vaak, letterlijk en figuurlijk, heel ver willen gaan voor hun club. Het is niet mijn taak om voor een ander de grenzen van het toelaatbare uit te stippelen, maar als medeverantwoordelijke van een supportersclub, voel ik het als mijn plicht aan om te waarschuwen dat de Voetbalwet, in alle omstandigheden, van toepassing blijft. Een verwittigd man/vrouw en vul zelf maar verder in. Het spreekt vanzelf dat er voor ludieke acties altijd ruimte is.

* Beloften zijn vanavond de gast in Vlaams-Brabantse hoofdstad.

Ook voor de Beverse beloften begint de kalender er mager uit te zien, maar groot contrast met het fanion is wel dat de jongens van Gino Daman nog een waterkans hebben op de kampioenstitel. Beveren telt met een wedstrijd meer gespeeld dan KVSK United, 2 punten minder en doet er dus goed aan de lastige uitwedstrijd van deze avond bij OH Leuven (aftrap om 19.30 uur), winnend af te sluiten. Het wordt allesbehalve een gezondheidswandeling, want Leuven staat op een verdienstelijke vierde plaats in de rangschikking met 52 punten en deze partij mag dus gezien worden als een heuse topper en goeie test. Meer hierover vanavond na 23 uur.

* Verzekert Bornem zich morgen van derde klasse ?

Het is april en de eerste kampioenenvieringen in de nationale reeksen komen er aan. Zaterdagavond trekt Bornem naar Vrasene (op amper een steenworp afstand van de Freethiel dus) en als Bornem wint en Grimbergen diezelfde avond in Wilrijk geen punten neemt, mag de champagne in Vrasene worden ontkurkt. De Klein-Brabanders tellen 6 punten meer dan de Vlaams-Brabanders en na komend weekend zijn er nog slechts 9 punten te verdienen, maar aangezien Bornem 3 gewonnen wedstrijden meer telt dan zijn naaste belager, kan er in het geval van hogervermeld scenario niets meer fout lopen voor de ploeg met in haar rangen ex-Beverenspeler Koen Stabel. En om het lekker spannend te houden : in Vrasene-Bornem wordt er afgetrapt om 19.30 uur, maar in Wilrijk-Grimbergen wachten ze een half uurtje langer.

* Bank vooruit en kus van de webmaster.

Het is altijd leuk reacties te krijgen op hetgeen verschijnt op onze website. En geloven of niet, omdat we graag bijleren en er een punt van maken juiste informatie te verspreiden, zijn opmerkingen en correcties vanharte welkom. In dat verband past het een bedankje richting Honoré De Keersmaecker te sturen. Honoré is de man die tot nu toe het vaakst een seintje gaf wanneer bv. de website niet online was, een rekensommetje niet klopte enz. Goed gedaan Honoré, maar alert blijven want Danny zit je op de hielen. En wat die bank vooruit en kus van de webmaster betreft, dat moet ge zelf maar regelen zene !

PVW