voetbal Beloften stunten opnieuw.

De Beverse beloften hebben vanavond voor een zoveelste sensatie gezorgd door de nummer 4 uit de rangschikking OH Leuven op eigen terrein met 2-5 in te blikken. Niet enkel de cijfers zijn sensationeel te noemen, ook het scoreverloop was een ware thriller.
De aanloop naar de wedstrijd verliep allesbehalve rimpelloos, want eerst kwamen Ceesay en Kalala enkele minuten te laat op de gebruikelijke vertrekplaats en nadien gooide fileleed nog wat roet in het eten. Gelukkig maakte het schitterende terrein van het vroegere Oud-Heverlee veel goed.
Onze Beverse beloften schijnen er de laatste weken een slechte traditie op na te houden door telkens vroeg in de wedstrijd op achterstand te komen. Zo keken de mannen van Gino Daman ook ditmaal reeds na 7 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. De thuisploeg verdubbelde in de 18de minuut zelfs de score toen op onze rechterflank een fout op Yannick Aerts niet werd bestraft. Beveren liet zich door dit blits offensief van de thuisploeg niet uit het lood slaan. Het bleef rustig en dat leidde even voor het half uur tot een knappe aansluitingstreffer. Een combinatie Sven Van Nevel – Bultheel werd met een fraaie lobbal door Zoran Kokot afgerond. In de 39ste minuut verlengt Jordy Vancauteren een vrijschop van Pieter Vervaet in doel. Rusten dus bij een 2-2 tussenstand.

Na de pauze schakelde onze jongens over naar een zo mogelijk nog hogere versnelling. Dit veldoverwicht werd in de 68ste minuut geconcretiseerd in een strafschop die door alweer Jordy Vancauteren werd omgezet nadat Kokot foutief werd gestuit in de zone van de waarheid. Inde 81ste minuut kan een uitstekende Kokot vanop links voorzetten en Sidy Ceesay die de 2-4 binnentikt. In de blessuretijd een identieke situatie met dezelfde hoofdrolspelers : Kokot met de actie op links en Ceesay die koel de 2-5 eindstand voor zijn rekening neemt.

Een prachtige wedstrijd van onze Beverse doublures die vanaf nu mogen hopen dat KVSK United morgen misschien een steekje laat vallen in Luik. Ernest Asante en Pieter Vervaet die vanavond een uur op het veld stonden, zitten in de kern voor de wedstrijd van zaterdagavond.