StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NABESCHOUWING
RONSE-BEVEREN.


FC De Broyer duwt Beveren in eindronde.
Het is nog geen wiskundige zekerheid, maar er moet al veel gebeuren wil KSKB de eindronde voor het behoud in de Exqi League ontlopen en erger, we hebben ons lot om hieraan te ontsnappen, niet meer in eigen handen.

Dat Ronse ons zwart beest is, konden jullie in de voorbeschouwing al lezen, maar een kapitale wedstrijd als die van woensdagavond met zulke zware cijfers verliezen, dat stemt tot nadenken. Misschien zeggen de cijfers iets, maar niet alles, want met een 1-0 achterstand bij het ingaan van het slotkwartier, is het niet onlogisch dat alles op alles wordt gezet om een nederlaag te vermijden en dan breekt uiteraard de veer zodra de 2-0 valt. Deze groep is mentaal zo kwetsbaar en daarbij komt dat als er weinig winstpremies worden gepakt, het onderling gekrakeel in de spelersgroep toeneemt en de sfeer zienderogen afneemt. Het valt op dat zowel bij de aanstelling van David Penneman als daarna van Chris Andries, in het begin de resultaten goed meevallen, maar nadien weer snel bergaf gaan. Nu mag de 9 op 15 van Chris Andries met daarbij verplaatsingen naar Brussels, Doornik en Ronse best gezien worden en daarenboven heeft Chris ongetwijfeld af te rekenen met een aantal factoren waarvan wij buitenstaanders, de exacte impact onvoldoende kunnen inschatten. De onophoudelijke fusiegeruchten, achterstallige betalingen en de onzekerheid die dit met zich meebrengt enz. De ene spelersgroep is er blijkbaar gevoeliger voor dan de andere, maar veel voordelen zie ik aan dit soort blijvende beslommeringen niet verbonden.

Het pijnlijke aan de nederlaag van gisteren is dat Beveren in het eerste half uur de minst slechte ploeg was. Een onzekere tussenkomst van Lemmens bij een hoekschop van Ronse, lag echter aan de basis van de ommekeer. Erwin aaide de corner veel te zacht en dit cadeau werd door Martens van de thuisploeg tergend langzaam over onze onfortuinlijke doelman gekopt. Beveren was nog wel enkele keren dichtbij de op dat moment verdiende gelijkmaker, maar toen Kevin De Broyer zijn duivels ontbond in een dolle vijf minuten bij het ingaan van de slotfase, was er geen houden meer aan de thuisploeg. Toen Jeffrey Rentmeister die geruime tijd een vlekkeloze partij had gespeeld op De Broyer, rood pakte voor spuwen, was het hek helemaal van de dam. Einde verhaal en weg de hoop dat een rotseizoen alsnog een happy end zou krijgen na de reguliere competitie. Een 9 op 9 in de komende drie matchen zou straf zijn, maar zelfs dan is de kans bijzonder gering dat KSKB een tweetal ploegen achter zich kan houden (uiteraard Club Luik niet meegeteld, want dat degradeert rechtstreeks). Een eindronde met als mogelijke tegenstanders Temse, Aalst, Heist enz., lijkt onafwendbaar en qua publieke belangstelling misschien niet eens zo oninteressant, maar het is onze verdomde plicht, hoe broos de strohalm ook is, hem met de grootste omzichtigheid vast te klampen. Het is bijna ontroerend dat weer zoveel Beverse supporters de verplaatsing naar de Vlaamse-Ardennen maakten om er hun ploeg te gaan aanmoedigen. Als er iets is waar de club KSK Beveren fier op mag zijn, wijs dan maar onmiddellijk richting supporters. Deze ellende hebben zij niet verdiend.

Patrick Van Wesemael.