StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOORBESCHOUWING
TIENEN – BEVEREN.


Met de moed der wanhoop naar Tienen.
Chris Andries zal behoorlijk wat oplapwerk hebben gehad na de opdoffer van woensdag jl. in Ronse. Misschien is het dan juist goed dat de eerstvolgende wedstrijd er snel aankomt, want op die manier blijft er nauwelijks tijd om stil te staan bij die toch bijzonder pijnlijke afstraffing in het Orphale Cruckestadion. En akkoord, die kwam er pas in de slotfase van de wedstrijd, maar dat de score in zo’n korte tijd zo hoog kon oplopen, dat doet pijn en heeft wellicht dieper liggende oorzaken.

Het mooie aan voetbal is dat alles mogelijk is en blijft. Men moet al een ferme optimist zijn om na een 4-0 pandoering tegen een ploeg met amper 2 puntjes meer in de rangschikking, aan een 9 op 9 te durven denken, maar sorry Tienen, turnhout en KVSK United, we hebben nu eenmaal geen andere keuze. Die optimistische inschatting is waarschijnlijk niet eens genoeg als de concurrentie de verwachte punten pakt zoals bv. Turnhout dat zaterdagavond het gedegradeerde Luik ontvangt. En er mogen zich ook geen verrassingen van formaat voordoen zoals bv. Ronse dat morgenavond naar titelkandidaat United trekt. De enige verrassing zou eigenlijk van Beveren zelf moeten komen, want zeg nu zelf, gaan winnen in Tienen en Lommel en het hardnekkig strijdende Turnhout op de Freethiel opzij zetten, hoeveel supporters zouden echt geloven dat dit mogelijk is ?

Maar zoals in een eerder artikel geschreven, het is onze verdomde plicht om er in te geloven, hoe onwaarschijnlijk het behoudsscenario er ook moet uitzien. Alhoewel bij de aanstelling van Chris Andries luidop werd gesteld dat zijn benoeming OOK moest gezien worden in het kader van een eventuele eindronde en zijn bijzonder ruime en waardevolle kennis van het derdeklassevoetbal, gaan we er natuurlijk vanuit dat de hele entourage alles op alles zet om het behoud via de kortste weg te verzekeren.

KVK Tienen is de huidige werkgever van Michaël Lacroix en die is na een mislukt avontuur op de Freethiel, weer min of meer in het ouwe vertrouwde nest beland. Michaël is het typische voorbeeld van de voetballer die als geen ander met het bekende ronde ding uit de voeten kan, maar bij wie het in het kopje niet altijd goed zit. Je zal zo’n speler maar gaan scouten op het moment dat die een wereldmatch speelt. Uiteraard gaat men bij het aanwerven van spelers niet over één nacht ijs, maar ik kan me er wel wat bij voorstellen wanneer een scout zo’n Lacroix ziet goochelen. Verder bij Tienen een voetballer die in het tussenseizoen lang in beeld was bij Beveren en op dat moment eindecontract was bij Hamme. Karel De Smet, want daar heb ik het over, werd iets te llang aan het lijntje gehouden en koos voor de suikerploeg. Kortom, KVK Tienen heeft twee spelers in zijn rangen die wel eens met revanchegevoelens zou kunnen rondlopen. En verder hebben ze met Dufoor en Mathieu Belme voetballers in huis die onberekenbaar zijn, maar de gave bezitten een wedstrijd open te breken die muurvast zit.

Het voordeel van een naderend competitieslot is dat er beslissingen moeten vallen. Laat ons hopen dat het oordeel over KSKB pas op de laatste speeldag wordt geveld. Zou dat nog eens leuk zijn : met zijn allen in colonne naar Lommel voor een wedstrijd met inzet en als het effe kan ook goeie afloop. Ga toch maar proberen het succesnummer van Marco Borsato “De meeste dromen zijn bedrog”, in gedachten te houden.

Patrick Van Wesemael.