voetbal Beloften lijden eerste verlies onder gino Daman.

Wedstrijd van de gemiste kansen.
Een uitgekookt Tienen heeft vanavond roet in het eten gegooid voor wat betreft de titelkansen van de Beverse beloften. Na 14 wedstrijden maakt trainer Gino Daman voor het eerst kennis met verlies, maar de Beverse coach kon na afloop van de match zijn jongens geen enkel verwijt maken.

Beveren begon het best aan de partij en dat leverde halve en hele kansen op voor Ceesay, Traoré en Mathyssen, maar het was telkens net niet. Ballen die er dinsdagavond tegen Ronse probleemloos in doel vlogen, werden ditmaal gemist of vonden een prima doelman op hun bestemming. In de 21ste minuut liep Beveren op een rake counter van Tienen en dat deden de bezoekers in de 34ste minuut nog eens knap over. Rusten bij een 0-2 tussenstand dus.

De Beverse trainer had aan de rust het nodige oplapwerk, want de kopjes dreigden bij die onaangename tussenstand naar beneden te gaan. De goede intenties waren er wel, maar in de 50ste minuut kreeg een speler van Tienen te veel vrijheid en de verrassende 0-3 stond op de bordjes. Een vijftal minuten later wakkerde de Beverse hoop weer wat op toen Michaël Mathyssen voor de 1-3 zorgde, maar daarna werd te slordig omgesprongen met de kansen. Na 65 minuten kwamen de bezoekers zelfs met tien man te staan, maar in de slotfase werd het evenwicht hersteld toen Sidy Ceesay voor natrappen rood kreeg. Een uitstekende Tienense keeper had zeker invloed op het eindresultaat, maar ook eigen falen was mede oorzaak van dit onverwachtse verlies. De titel is wellicht definitief uit beeld, maar onze jongens krijgen op 30 april de vermoedelijke kampioen KVSK United nog over de vloer en dat wordt ongetwijfeld een interessante confrontatie al was het maar voor de eer.