StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bestuur en spelers schuiven mekaar de zwarte piet toe.

Het wordt nog leuk op de Freethiel. Maandag lazen we in de kranten dat de club sterk overweegt af te zien van deelname aan de eindronde omdat de centen er nu eenmaal niet zijn, omdat de voorzitter van mening is dat hij de supporters dit niet kan aandoen en omdat geen tijd verloren mag gaan het seizoen in derde optimaal voor te bereiden. Zonder ook maar iets te kennen van het bondsreglement, vraagt een mens zich dan af of die bondsschulden zomaar verdwijnen bij vrijwillige degradatie, want anders begint men ook in derde met een behoorlijke financiële kater, om nog maar te zwijgen van de punten die in mindering worden gebracht bij aanvang van de competitie. Bovendien snap ik niet, maar dat zal wellicht aan mij liggen, dat er supporters zijn die het erg vinden dat onze club tot het uiterste wil gaan om via die eindronde alsnog in de Exqi League te blijven. Een jaartje bonus als het lukt en waarom niet van de nood een deugd maken, want misschien volgen er nog wel een paar interessante affiches in die barragematchen. De voorzitter hoeft zich dus geen zorgen te maken, we zijn ondertussen immers één en ander gewoon op de Freethiel en die nacompetitie kan er nog wel bij. En gisteren konden jullie hier al vernemen dat we op sportief gebied niet per se kansloos zijn wanneer Heist, Temse, Aalst, Turnhout enz. de eerstvolgende tegenstanders zouden worden. Doe gerust navraag bij de Boomse Steenbakkers.

Vandaag halen we wederom de voorpagina’s van de sport. Blijkbaar zijn de overal geciteerde 180.000 euro wel een probleem, maar geen onoverkomelijk. Nu stelt de clubleiding zich openlijk de vraag of de spelersgroep er nog wil voor gaan in die eindronde. Dat er jongens zijn die met hun hoofd al bij volgend seizoen zitten, daar kan ik mij wat bij voorstellen, maar het moet hard overkomen bij spelers die steeds het beste van zichzelf hebben gegeven, ook al was dat niet altijd af te leiden van de resultaten. Namen noemen is onnodig, maar ze zijn er wel. Niet vreemd dat enkele spelers in de media verbaasd uit de lucht komen vallen bij het horen van die bedenkingen door de clubleiding. Daarenboven is het aan de trainer om spelers van wie hij vermoedt dat ze er met hun pet naar gooien, te sanctioneren en te vervangen door gemotiveerde jongeren. De beloften staan toch niet voor niets op een schitterende tweede plaats en uiteraard weet ik dat er een wereld van verschil zit tussen beloften en eerste ploeg, maar zou de balans niet ongeveer in evenwicht komen tussen een jongere met inzet en een titularis die het voor gezien houdt?

Tot slot : ik heb de indruk en hopelijk blijft het daarbij, dat een aantal mensen derde klasse tegemoet zien als een godsgeschenk, zoiets van : daar zal het allemaal wel vanzelf gaan. Dachten we dat ook niet toen we van de Jupiler Pro-League naar de Exqi League degradeerden ? En hoe verkoopt men enkele jaartjes bezinnen in derde aan een Beverensupporter ? Problemen oplossen als ze zich voordoen kan bij sommige politici een succesvolle strategie zijn, maar ik betwijfel of de clubleiding hiermee het merendeel van de Geel-Blauwe aanhang op de hand krijgt. Kortom, op onze hoede zijn en elk risico van onderschatting in de kiem smoren. En in een Hongaars avontuur heeft ondergetekende weinig zin, want de voorgaande Europese sprookjes kenden evenmin een happy end. Wordt zeker vervolgd.

* En toch blijft ons KSKB goed in de markt liggen.

Onzekerheid mag dan wel troef zijn op de Freethiel, KSK Beveren kan voorlopig nog rekenen op zijn status van “mooie club”. Een paar maand geleden was Edwin Van Ankeren de gast op een thuiswedstrijd van KSKB en dit op uitnodiging van enkele Beverse vrienden uit Edwins glorietijd. Momenteel is Van Ankeren assistent-coach bij de Nederlandse tweedeklasser Omniworld, maar toen ik hem een maand geleden sprak, stak hij niet onder stoelen of banken dat, op zijn favoriete lijstje met ploegen waar hij trainer wil worden, Beveren met stip staat genoteerd. Het is inderdaad bijna zinloos in deze moeilijke tijden vooruit te blikken, maar klinkt wel deugddoend dat de naam van KSK Beveren in vele spelersharten blijft doorklinken.

PVW