StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kan een fusie worden opgedrongen ?

Vandaag valt haast zeker het doek over het al dan niet toekennen van een licentie aan onze geliefkoosde club KSK Beveren. We zouden uiteraard liever positieve en optimistische berichten in de wereld sturen en alhoewel in de kranten de schijn wordt opgehouden dat er tot deze middag een kans bestaat dat er alsnog witte rook uit de schouw van het Beverse secretariaat “kan” verwacht worden, gelooft eigenlijk niemand in dit scenario. Waarom zouden de reeds veel langer gezochte centen, nu plots wel uit de lucht komen vallen ? Wat ik mij afvraag is of, als straks de clubleiding resoluut voor het derdeklassescenario kiest, hierop nog kan worden teruggekomen en fusiegesprekken worden opgestart of verder gezet alnaargelang de bron waar men zijn oren de kost geeft. Als de mogelijkheid op andere pistes niet wordt uitgesloten (waaronder het heraanknopen van fusiegesprekken), kan ik onze voorzitter perfect begrijpen dat hij de afgelopen dagen twijfelde om de gezochte centen te verzamelen. Gesteld dat die worden gevonden en KSKB aan de eindronde mag deelnemen, maar het niet haalt, dan is hij zowel het behoud in de Exqi League kwijt, evenals zijn 180.000 euro en dat is een mooi bedrag om in de zomer mee te nemen als bonus naar derde klasse.
Pittig detail : de man die mee beslist over het toekennen van een licentie aan KSK Beveren, luistert naar de naam Koen Van Hal. Koen was meerdere jaren veiligheidsverantwoordelijke en gemachtigd correspondent van onze club, maar moest omwille van besparingsmaatregelen naar een andere job uitkijken en die vond hij bij de KBVB. Met zijn bij KSK Beveren opgedane ervaring om jaarlijks te licentie aan te vragen (amper vijf jaar geleden was dat nog een Europese), was Koen de geknipte man voor de Belgische Voetbalbond. Op vrijdag 7 mei is Koen Van Hal overigens de gast in Café Den Belly’s te Bornem voor een ongetwijfeld boeiende sportavond en hij zal daar in het goede gezelschap van o.a. Bart Selleslags vertoeven.

Maar nog even terugkeren naar mijn beginvraag over het laten opdringen van een fusie : als de voorzitter en trainer Chris Andries 200 procent overtuigd zijn van een goed project in derde klasse, voor en van wie moeten zij dan nog bang zijn ? Ik heb er geen flauw idee van hoe zo’n fusiegesprekken onderhandeld worden (lijkt wel BHV), maar volgens mijn bescheiden mening kunnen deze nooit worden afgerond zonder de handtekening en dus goedkeuring van de voorzitter. De anti-fusionisten kunnen dus op beide oren slapen, want als RS Waasland, Van Lijsebetten enz. niet als volwaardige partners worden beschouwd en de huidige beleidsbepalers voluit willen gaan voor het project derde klasse, is dat een scenario met voor- en wellicht ook nadelen, want oplossingen met enkel positieve kanten, ze blijven ook in het voetbal een illusie. PS : Ondertussen werd door KSK Beveren bevestigd dat zelfs geen licentie werd aangevraagd. Zoals het er dus nu naar uitziet start Geel-Blauw volgend seizoen in de derde klasse.

* Liever geen PV Voetbalwet voor mij.

Ik wil er hier nogmaals aan herinneren dat een Pro Justitia Voetbalwet veel geld kan kosten aan een supporter en tevens een stadionverbod opleveren. Wie dus van plan is zijn ongenoegen te uiten over de gang van zaken bij KSK Beveren, doet er goed aan creatief te zijn, want anders zou het wel eens veel geld kunnen kosten. Als je het mij vraagt kunnen we maar beter onze energie sparen om er vanaf volgend seizoen in te vliegen, of zoals de optimisten opmerken : het driejarenproject van Boskamp is nog altijd mogelijk.

PVW