StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal TITELRACE WELLICHT GESTREDEN,
MAAR BELOFTEN VERVULLEN SPORTIEVE PLICHT.



Na het onverwachtse verlies van vorig weekend thuis tegen Tienen en de winst van KVSK United, was de titelstrijd bij de beloften eigenlijk al afgelopen speeldag beslecht in het voordeel van de Noord-Limburgers. Met nog twee matchen te gaan bedroeg het verschil immers in één klap 5 punten en moet er een klein wonder gebeuren wil deze scheve situatie nog worden recht gezet.

In afwachting van het resultaat dat United vrijdagavond zou neerzetten tegen onze killers van vorige week Tienen, trok Gino Daman met zijn mannen gisterenavond naar Turnhout. Het werd een vlotte en verdiende 2-4 overwinning in een wedstrijd waarin Beveren enkele keren 2 doelpunten kon uitlopen, maar door een beetje nonchalance telkens vrij snel deze marge uit handen gaf.

Na 12 minuten bediende Yannick Aerts een ijverige Sidy Ceesay en die liet de 0-1 niet liggen. In de 20ste minuut verdubbelde kapitein Jordy Vancauteren op strafschop de score. Amper een paar minuten later belandde een afgeblokte bal bij een volledig vrijstaande speler van Turnhout en die bedankte met de 1-2. De thuisploeg kwam beter in het spel, maar het derde kwartier was wederom voor KSKB met een trap van Ceesay op de lat en een spectaculaire redding van de Turnhout-doelman op een poging van Aerts. Ruststand 1-2.

Een mooie combinatie in de bezoekende zestien leidde tot een assist van Ceesay en Kalala die voor wat meer ademruimte zorgde met de 1-3. In de 55ste minuut kon Turnhout milderen tot 2-3 met een binnengekopte vrijschop. De beslissing viel in de 80ste minuut toen de ingevallen Arno De Cagny foutief werd gesstuit en Jordy Vancauteren zijn tweede en Beverens vierde doelpunt vanop de elfmeterstip mocht aantekenen. De Cagny en Nicolas Van Buyten werden door Gino Daman bij de –19 weggeplukt omdat hij slechts over 12 spelers kon beschikken. Kalala, Aerts en Ceesay zitten overigens in de kern voor de wedstrijd van zondagnamiddag tegen Turnhout.

De Beverse beloften voetbalden sinds de komst van Gino Daman een schitterende 38 op 45 neer en spelen komende vrijdag 30 april om 20 uur een interessante partij tegen de ploeg die vermoedelijk vrijdagavond kampioen is geworden nl. KVSK United. Onze jongens verdienen voor zo’n prachtig parcours een goed gevulde tribune, want de jeugd heeft de toekomst in zich en meer dan ooit gezien de recentste ontwikkelingen, kan dit van het allergrootste belang zijn. Indien United vrijdagavond het kampioenschap zou hebben binnengehaald (zodra ik hierover meer weet verschijnt het op onze website), past het een dikke proficiat te wensen namens KSK Beveren aan de entourage van KVSK United. Tegelijkertijd wil ik David Penneman die het kampioenschap begon en werd opgevolgd door Gino Daman, samen met de voltallige spelersgroep die het kampioenschap bij de beloften mee kleur hebben gegeven, feliciteren met dit fantastisch mooi resultaat. Spijtig genoeg zijn ze gebotst op een net iets sterkere tegenstander, maar dat mag geen enkele afbreuk doen aan de eigen bijzonder knappe prestatie van de Beverse doublures. Ik hoop dan ook dat Beveren en KVSK er vrijdagavond een soort galawedstrijd van maken, want beide ploegen staken er dit seizoen in hun reeks bovenuit. Wij zorgen alvast voor voldoende volk vrijdag en hopelijk Beveren en United voor de rest.
Opstelling :

1 Mauroo Janssen
2 Yannick Aerts
3 Xavier Verstraeten
4 Jordy Vancauteren
5 Jasper Sulmon
6 Aron Verwilghen 70 min Yoriek Behiels 7 Illian Smolders 75 min Arno De Cagny
8 Kalala
9 Sven Van Nevel
10 Sidy Ceesay
11 Michael Mathyssen 75 min Nicolas Van Byuten.

Patrick Van Wesemael.