StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NABESCHOUWING
BEVEREN – TURNHOUT.


Waardig afscheid van de Exqi League op de Freethiel.
Zondagnamiddag in de laatste thuiswedstrijd voor eigen publiek, heeft KSK Beveren getoond dat voetbal op de Freethiel mooi en genietbaar kan zijn. Er stonden geen sportieve belangen meer op het spel na het verlies van vorige week in Tienen en de beslissing van de clubleiding enkele dagen later om de licentieaanvraag voor tweede klasse, in te trekken, maar een sterk vertimmerd Bevers elftal heeft het al bij al nog redelijk opgekomen publiek, weten te vergasten op een aantrekkelijke pot voetbal.

Stonden er voor KSKB geen sportieve belangen meer op het spel, voor Turnhout was dat echter wel het geval. Winst op Beveren zou hun in de rangschikking voorbij Ronse en Tubeke (meer gewonnen matchen dan de Waals-Brabanders) hebben geloodst waardoor ze volgende week aan een draw in het onderlinge duel met Ronse, voldoende hadden om het behoud te verzekeren. Zoals de kaarten er na de voorlaatste speeldag bij liggen, moet volgens mijn bescheiden mening Turnhout zeker winnen volgend weekend om in de Exqi League te blijven. Kortom, een wereld van verschil voor de bezoekers indien zij met de volle buit waren vertrokken naar Turnhout. Een van stress bevrijdt Beveren en gasten die er vanaf de eerste minuut voor gingen, het leverde een aangenaam kijkstuk op dat de moedige supporters die de laatste thuismatch van Beveren hadden verkozen boven het schitterende weer, van het begin tot het einde kon boeien. En ja, wie goed bezig is, kan blijkbaar sneller rekenen op de helpende hand van dame fortuna zoals bij de 1-0 (own-goal Turnhout. De Beverse supporters waren nog aan het nakaarten over deze meevaller toen Nathan d’Haemers al voor een verdubbeling van de score zorgde. In de slotseconden van een evenwichtige eerste helft, milderde de pas ingevallen Ven tot 2-1.

Ook na rust bleven de Beverse spelers zich bewust van het feit dat ze behoorlijk in het krijt stonden bij de supporters. Zo rond de 66ste minuut dreigde de match te ontsporen toen enkele heethoofden van mening waren hun rolletje te moeten spelen, maar door kordaat optreden van de lokale politie bleef de schade beperkt. Een bedrijvige Traoré zag zijn puike prestatie met de 3-1 bekroond en alweer in de slotseconden had Turnhout hierop een antwoord toen het nog 3-2 werd.

Chris Andries realiseert in bijzonder moeilijke en ondankbare omstandigheden een 12 op 21, een gemiddelde waarmee hij zijn ploeg indien Chris de sportieve touwtjes vanaf het begin in handen had gekregen, net onder de subtop zou geparkeerd hebben. Prima gedaan Chris en hopelijk krijgt het staartje zondag in Lommel nog een leuk krulletje.

Patrick Van Wesemael.