StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Belangrijk schepencollege vandaag ?

Ik weet eigenlijk weinig af van de gebruiken in de Beverse politiek, maar naar verluidt staat er vandaag een schepencollege op de agenda en daarop zou KSK Beveren wel eens het belangrijkste punt op de dagorde kunnen zijn. Morgen hierover wellicht meer. Ondertussen lazen we in de krant dat de website van RS Waasland al een week niet toegankelijk is. Zouden ze daar naar het voorbeeld van de regering ook de stekker hebben uitgetrokken ?

* Aangeslagen supporters na KVSK United – KSK Beveren.

De aanhoudende onzekerheid over het voortbestaan van KSK Beveren, eist zijn tol en moet dringend worden gestopt. Zondagnamiddag liepen de emoties bij heel wat supporters die alweer de moeite hadden genomen naar Noord-Limburg af te zakken, hoog op. De traantjes vloeiden massaal, want bij veel van hen is de hoop op een bevredigende oplossing, nagenoeg onbestaande geworden. Door het tergend stilzwijgen omtrent de plannen van de verschillende betrokken partijen in dit dossier, zijn veel Beverse supporters er het hart van in dat zij geen waardig afscheid hebben kunnen nemen van hun “Alles” in de veronderstelling dat KVSK-KSKB het laatste wapenfeit is geweest van Geel-Blauw. Deze gevoelens werden nog aangewakkerd door de nationale omroep die met enkele schitterende reportages uitpakte over het roemruchte verleden van de enige echte club van het Waasland. Ik noteer hierbij een opmerking van ons bestuurslid Honoré De Keersmaecker die zich liet ontvallen : “als je die reportages her en der hoort, lijkt het wel alsof de makers ervan betreuren wat Beveren overkomt en in de diverse krantencommentaren is ook nergens sprake van leedvermaak”. Dat zijn deugddoende woorden Honoré in deze sportief donkere tijden. Hoeft het nog herhaald te worden dat Beveren een fantastische club is en wat mij betreft, ook moet blijven.

* Supportersclub Den Belly’s blikt terug op bijzonder geslaagde Lazy Friday.

Vrijdag jl. 30 april heeft een 25-koppige dellegatie van supportersclub Den Belly’s uit Bornem deelgenomen aan de Lazy Friday op de Freethiel. Het werd een bijzonder gezellige bedoening en een aantal mensen maakten graag gebruik van deze gelegenheid om vanop de nieuwe tribune een stuk of de hele wedstrijd van de beloftenmatch Beveren-United, te bekijken. Overigens, kampioen KVSK United trok aan het langste eind en won met 2-4. Daarna zakte ons gezelschap af naar het eigen supporterslokaal aan de Sint-Amandsesteenweg te Bornem om er een schitterende avond bij Jo en Sonia af te sluiten. Het Bestuur van Geel-Blauw Den Belly’s heeft er alvast een prettig gevoel aan overgehouden. Doe het maar eens na : vanuit Klein-Brabant de helft van je ledenbestand in een mum van tijd mobiliseren om in deze sportief allesbehalve aangename tijden, naar een Lazy Friday te gaan. Bedankt Tony, Riet, Seppe en Arne, Honoré en Nicole, Yves en Sandra, André en Dominique, Hendrik en Myriam, Walter, Lea en Bart, Paul, Thilly en Ronny, Geert en Maurice, Johnny en Patricia, Iris, Perla, Farah en Pat.

* Vrijdag sportavond in Den Belly’s.

Mag ik jullie herinneren aan onze niet te missen sportavond van aanstaande vrijdag 7 mei in Den Belly’s. We hebben met Bart Selleslags en Koen Van Hal een gedroomd sprekersduo dat van alle markten thuis is. Aangezien deze week wel eens belangrijke knopen zouden kunnen worden doorgehakt omtrent KSK Beveren, is deze datum perfect gekozen om hierover met Koen en Bart te debatteren. Ik hoop dat Bart Selleslags al nuchter is, want die heeft recht op een dubbele portie champagne nadat hij eerst een ruim aandeel had in de kampioenstitel van KSV Bornem en nu ook Berchem Sport van eindrondevoetbal voor het behoud in vierde klasse, wist te behoeden. Proficiat Bart, maar ja, een verrassing is dat voor je fanclub niet meer. En Koen Van Hal voorstellen is eveneens overbodig. Betere sprekers vinden dan Koen is een uitdaging. Koen is iemand met een uitgesproken visie en met kennis van zake over veiligheid, organisatie en beheer van centen. Kortom, twee gasten die nooit vervelen en weten waarover ze praten. Het spreekt vanzelf dat ook geďnteresseerden die geen lid zijn van onze supportersclub, van harte welkom zijn. Wij starten om 20 uur en de inkom is zoals altijd gratis. Plaats van afspraak is Café Den Belly’s op de Sint-Amandsesteenweg 174 te Bornem (zaaltje achteraan).

Patrick Van Wesemael.