StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

pencil Hoe zien spelers en oud-spelers
de toekomst van hun KSK Beveren ?


Maandagavond stuurde ik een mailtje naar de oud-spelers van wie ik een e-mailadres heb.

Dit was de vraag :
Moet Beveren volgens U proberen zelfstandig te overleven in derde klasse en de tijd nemen om rustig te bouwen aan een nieuwe toekomst, of is het een eenzaam gevecht tegen de bierkaai dat we op termijn nooit kunnen winnen.

Hun reacties zullen in deze rubriek de volgende dagen worden gepubliceerd en ik moet zeggen, lang heb ik niet op de eerste antwoorden moeten wachten. Leuk te weten dat zij zich op zulke intense manier verbonden blijven voelen met hun KSKB.
Veel leesplezier.

vrijdag 07/05/2010 :

Yves Essende : bonjour patrick,nous la famille bleu et jaune ,nous somme triste ,malheureux,malade, et on pleure,comment peut on arriver la aujourd hui,un grand club comme beveren,ou sont passée les dirigeants,l argents des transfer ,moi je me pose la question .que peux porté cette fusion en longterme?.EST CE QUE VOUS PENSéE AUX SUPPORTEURS,trouvée nous les solutions,la ville doit nous aidée,pensée a l histoire de sk beveren,championnat ,coupe d europe ,l histoire on le change pas,a u b, a u b ,sk beveren the best ,hip hip hip hoouuurrraaaaaa;merçis patrick god bless you,merçis pour tout ce que tu a fait pour beveren,que tu contunus toujour a faire pour ce club,avec de personne comme vous,beveren vivra, que dieu vous protege avec toute ta famille.merçis

donderdag 06/05/2010 :

Luc Hooftman : Beste Patrick, het is lange tijd geleden dat we elkaar nog ontmoet hebben. Op de foto van de supportersclub zie ik dat je het goed stelt. Houden zo !
Ik heb geen juiste mening over een eventuele fusie van KSKB met eender welke club daar ik de interne keuken en de basis van KSKB niet meer ken.
Na goed 20 jaar was ik onlangs nog eens op de Freethiel daar mijn zoontje met VK Tielrode er een match tegen de U9-gewestelijk moest spelen. Het stadion was onherkenbaar. Een prachtig complex. Proficiat. Maar wat mij meer plezierde was de ontmoeting met (nonkel) Ward (Goossens) die mij onmiddellijk herkende. (zou ik dan nog een babyface hebben ?) Ik maakte de (ondiplomatische) opmerking dat er nog nooit zo'n mooi stadion op KSKB heeft gestaan en dat het ook al heel lang geleden is dat zij zo slecht voetbalden. Wat kon hij daar op zeggen ? ....

Marnik Bogaerts: Op termijn is een fusie met RS Waasland de beste oplossing. Ook wat sponsors betreft is een fusie beter zodat er terug een waardige eersteklasser in het waasland komt. Want zonder de inbreng van de sponsors is het voetbal anders ten dode opgeschreven in het waasland. Supporters kan je dan terug winnen door de goede resultaten die volgen. Zodat alles terug kan worden zals in het verleden.

dinsdag 04/05/2010 :

Jurgen Heymans : Persoonlijk vind ik dat ze zelfstandig in derde klasse moeten aantreden, zonder fusie, en zo stelselmatig groeien. Zonder zich in nieuwe financiële avonturen te storten. De tering naar de nering zetten. Want zo kan het niet verder. De stad Beveren kan niet blijven inspringen. Voorbeelden genoeg van clubs die gezakt zijn en stelselmatig weer bouwen aan een rijke toekomst, bvb KV Kortrijk. Of Zulte-Waregem.

Jordy Cathoir : Het doet zoveel pijn om deze mooie ploeg zo te zien afglijden..
Over de Europese successen van vroeger kan ik niet meepraten, dat mocht ik toen nog niet meemaken, als je de beelden zag was het al kippenvel wat moest het dan zijn als je daar rond het veld stond ? De wedstrijd tegen Moeskroen ( vooral de vreugde na het winnende van Diallo ) , halve finales tegen Anderlecht, bekerfinale , Europese campagne, ... noem maar op , allemaal momenten die ik op dit moment niet vergeet en zal vergeten !
Voetbal kijken op zondagmiddag bij een lokale ploeg is heel leuk , maar de Freethiel is : Voetbal,volk en passie !
Moest het uiteindelijk zo ver komen dat er een fusie komt, is die passie gewoon weg ! Er zal wel nog voetbal te zien zijn op de Freethiel, maar die passie zal er niet meer zijn als daarvoor !
De passie zal voor niemand zo hoog zijn als voor KSK Beveren ! Die mooie geel - blauwe kleuren zijn onvervangbaar !
Toch wil ik afsluiten met een positieve noot :
Chapeau voor de mensen van het nieuwe supportersproject die er alles aan doen om ons Beveren niet te laten afnemen ! Naar mijn weten is dit uitzonderlijk en mogen wij fier zijn dat er bij zoveel mensen geel - blauw bloed door aderen stroomt !

Robert Roest : Ik hoef je niet uit te leggen dat het al enige tijd geleden is dat ik bij Beveren heb gespeeld (94-95).
Hoewel ik zo af en toe nog wel eens kijk naar een uitslag en/of stand van de ranglijst, ben ik te slecht op de hoogte van de ontwikkeling op en rond de club.
Gevoelsmatig denk ik dat een fusie serieus overwogen moeten worden,en je hierbij alle sentimenten, die al dan niet meetellen even moet vergeten. De kans is dan sowieso groter dat er op termijn een gezondere club ontstaat, met een groter verzorgingsgebied en dus meer aanwas van supporters en talent voor de ontwikkeling van je jeugd.
Wanneer je zelfstandig doorgaat gaat het ook echt wel lukken, maar dan met zeer aangepaste doelstellingen.
Veel succes in ieder geval.

Frank Peeraer : Een fusie zou een uitkomst kunnen bieden maar de roots van Beveren dienen behouden te worden. HINTERLAND VAN BEVEREN is te klein om te kunnen blijven standhouden in eerste klasse.

Patrick Verhoosel : Het is erg dat we gezakt zijn tot het niveau van derde klas en het zal niet simpel zijn om weer op het niveau te komen waar S.K.B. hoort te staan, namalijk eerste klas.
Het zal veel inspanningen en doorzettingsvermogen vereisen, maar onze club mag zijn eigenwaarde NOOIT weggeven door een fusie met welke club dan ook. Een club met zo een palmares moet zelfstandig kunnen blijven opereren, ook al is het op lager niveau, en dan met eigen jeugd en hopelijk wat gezonde financiele steun. Een fusie met een andere club zal geen zoden aan de dijk brengen en supporters zullen zich minder eigen voelen met de ploeg. In een industriezone zoals Beveren er één heeft moeten toch potentiele sponsors te vinden zijn die gezamenlijk een stevig budget moeten kunnen samenbrengen om vooral een goede jeugdopleiding te kunnen geven en de ploeg stelselmatig te versterken om zodoende jaar na jaar de lat hoger te kunnen leggen. Is Beveren zo niet begonnen in de jaren zestig????
Een fusie???? Nee,niet doen!!!!!!
En om de club helemaal van de ondergang te redden, zowel sportief als mentaal: HOU GUIDO VAN LIJSEBETTEN BUITEN !!!!!!

maandag 03/05/2010 :

Wim Hofkens : Als SK Beveren zelfstandig wilt overleven is er maar één oplossing en dat is een oprichting "club van het volk". SK Beveren heeft niet zo'n grote achterban zoals KV Mechelen, maar toch voldoende om samen met het bestuur de redding te kunnen realiseren. SK Beveren moet een sterke man zoals Marc Uytterhoeve kunnen vinden om een structureel reddingsplan op te zetten.
Succes.

Gary Colling : ik persoonlijk vind het heel jammer dat het zo ver is gekomen met KSK Beveren toch een van de mooiste clubs waar ik heb gevoetbald. Denk dat de club eens goed moet bekijken wat er al dan niet kan. Er is steeds een heel goede jeugd werking geweest en hopelijk kan Beveren daar talent uit halen en zo opnieuw aan een goede en veilige toekomst bouwen zonder al teveel financiele perikelen. Misschien enkele oud-voetballers die een handje kunnen toesteken, zeker op bestuurlijk vlak. Zelfde gebeurt hier nu in Diest

Fred Van Gremberghe : In het bedrijfsleven bestaat zoiets als de "fusieparadox". Simpel gezegd : De paradox bestaat eruit dat de verwachtingen uit de voorafgaande studies altijd zeer hoog zijn , maar dat er in de praktijk zelden succes uit volgt en dit niet alleen in het bedrijfsleven. Laat zovele jaren geschiedenis niet teloorgaan want één ploeg zal verdwijnen en de kans dat de andere veel beter zal presteren is klein. Voorbeelden genoeg: (Weet nog iemand wat met RWDM ,Seraing,Beringen etc gebeurd is...of waar ze spelen ?) Mijn eigenste club Sparta Zwijndrecht is opgeofferd in 2de prov Antwerpen in een fusie met St-Anneke . Ze zijn gisteren 11de op 16 geeindigd in 4deprov A met meer spelers dan supporters.
Laat de leeuwen van Beveren voortleven !