StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vanavond symbolisch afscheid van KSK Beveren.

Het actie-comité “100 procent KSK Beveren of niets”, roept op vanavond om 19.30 uur te verzamelen op de Freethiel om op een serene en KSKB-waardige wijze afscheid te nemen van KSK Beveren. Dit moment is uiteraard niet zomaar toevallig gekozen, want een half uurtje later zal de VZW KSK Beveren samenkomen om over de toekomst van onze geliefde club te stemmen. Afgaande op de vorige vergadering van de VZW zal deze nieuwe stemming haast zeker een meerderheid opleveren voor een samenwerking met RS Waasland. De Supportersvereniging zal ook ditmaal zijn plicht vervullen en tegen de fusie stemmen, maar vermoedelijk zal enkel PR André Bolsens de Supportersvereniging steunen waardoor opnieuw een verhouding van 6 pro-fusie en 2 tegen mag worden verwacht. Wanneer dit het geval is, ligt het in de lijn der verwachtingen dat de bestuursploegen van RS Waasland en KSK Beveren nog voor het weekend op het kabinet van de Beverse Burgemeester een intentieverklaring tot samenwerken, zullen ondertekenen. Vanaf dat moment zal de papiermolen vermoedelijk een tandje bij moeten steken om de vereiste stukken voor 1 juni bij de KBVB te bezorgen.

* Stamnummer 2300 nog niet uitgeteld.

Het is niet de meest prettige vaststelling, maar wellicht de meest realistische, wanneer ik er van uitga dat de samenwerking tussen Beveren en Waasland eerstdaags wordt afgerond. In het voorlopig scenario dat momenteel op tafel ligt, zal KSK Beveren in het belang van de jeugdwerking en nog een aantal andere beslommeringen, ook volgend seizoen met het stamnummer 2300 door het leven gaan. Kan dit een interessant gegeven zijn voor de mensen die uitgebreide plannen hadden om het 75-jarig bestaan van KSKB niet onopgemerkt te laten passeren ?

* Champions League-voetbal op de Frreethiel.

Nog in de veronderstelling dat de deal met RS Waasland wordt geofficialiseerd, zal ter gelegenheid van deze nieuwe relatie, een vriendschappelijke wedstrijd worden gespeeld op de Freethiel tussen kersvers landskampioen Anderlecht en de nieuwe boorling waarvan wij verwachten dat het geboortekaartje nog deze week in de brievenbus valt. Verder behoren vriendschappelijke wedstrijden tijdens de voorbereiding tegen KV Mechelen en Zulte-Waregem, tot de mogelijkheden. Dit alles in het kader van eerder gemaakte afspraken en beloftes.

* Knap werk van Geert Van den Broeck.

Wie de verplaatsingen van KSk Beveren niet altijd kan bijwonen, maar wel over een computer beschikt, kon het afgelopen seizoen wederom een beroep doen op de service van Geert en zijn live-verslaggeving van minuut tot minuut volgen via de website van KSKB. Ik heb het zelf ook meermaals geprobeerd en het werkt prima. Geen unicum, maar wel leuk initiatief en tof dat er supporters zijn die hun vreugde (al was het natuurlijk vaker verdriet), met anderen willen delen. Bedankt Geert voor deze aangename service.

PVW