StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Scherven brachten geen geluk.

Woensdagavond naar aanleiding van de vergadering van de VZW KSK Beveren met als voornaamste punt op de agenda “de toekomst van KSK Beveren”, had het actie-comité 100 procent KSK Beveren of niks, opgeroepen om op een serene wijze omstreeks 19.30 uur afscheid te komen nemen van Geel-Blauw. Alhoewel in der haast georganiseerd, waren toch een 250tal supporters opgedaagd om aan deze oproep gevolg te geven. Aanvankelijk beperkte de ludieke acties zich tot de parking in de buurt van de nieuwe tribune, maar toen de hoofdrolspelers (de stemgerechtigden) hun intrek hadden genomen in de perszaal om over het lot van KSKB te beslissen, verplaatste de groep zich ook naar de nieuwe tribune en daar stonden onbegrijpelijk de deuren onvergrendeld. Dit godsgeschenk werd in dank aanvaard om op zoek te gaan naar de perszaal waar de bewuste vergadering aan de gang was. Een aantal “mag ik het effe heethoofden noemen” slaagden erin de deur van de perszaal te openen, maar door toedoen van onze stemgerechtigde (voorzitter Ingwin Daman) en het zeer verdienstelijke werk van Ronny Vanderbiesen, Filip Batens en Hans Van den Nieuwenhof, kon verder verhinderen van de vergadering, worden vermeden. Wat echter niet lukte was de groep bij mekaar houden waardoor zowat overal in dit prachtige complex groepjes supporters rondliepen en daar waren er helaas ook bij met minder fraaie bedoelingen. Zo werd het spelershome haast volledig vernield. Koelkast en toebehoren, tafels en stoelen, glazen en zelfs het voetbaltennisspel werden evenals een trofeeënkastje, zonder respect stuk gemaakt. Dit kan allerminst het opzet zijn geweest van de initiatiefnemers die met klem hadden aangedrongen op een KSKB-waardig afscheid. Jammer, maar als de drank is in de man, zit de wijsheid al te vaak in de kan. Het beloofde en gevraagde onderhoud met voorzitter Dirk Verelst na afloop van de vergadering kwam er wel, maar het was er eentje in mineur. Dirk slaagde er niet in de door de supporters zelf gevraagde toelichting over te brengen vanwege het oorverdovende lawaai en kreeg zelfs een bierglas naar het hoofd geworpen. Het resultaat van de stemming was overigens identiek dan dat van een tweetal weken geleden, zijnde 6 –pro-fusie en 2 contra. Voor alle duidelijkheid en in tegenstelling met wat sommige media hebben gemeld : de tegenstemmers waren dr. André Bolsens en ook de vertegenwoordiger van de Supportersvereniging Ingwin Daman volgde het voorbeeld van PR Bolsens. Conclusie : de scherven brachten woensdagavond geen geluk (lees oplossing voor de redding van KSKB).

* Ongewenste bezoekers in de fanshop.

In de nacht van woensdag op donderdag zijn ongewenste bezoekers langs geweest in de fanshop op de Freethiel. Gevreesd moet worden dat voor heel wat geld aan merchandising is meegenomen, want de Supportersvereniging had recentelijk de nodige bestellingen gedaan met het oog op de viering van 75 jaar KSK Beveren. Alhoewel ik over weinig of geen profetische gaven beschik, valt dit ongewenst bezoek waarschijnlijk moeilijk los te koppelen van de gebeurtenissen op de Freethiel een paar uur eerder. Voor Gabby die van de shop haar levenswerk heeft gemaakt en mij woensdagavond nog toevertrouwde dat zij, als het even kan er ook volgend jaar mee hoopt door te gaan, is dit alweer een harde klap. Gabby is echter één van de moedigste mensen die ik in de loop der jaren op de Freethiel heb ontmoet en zij zal ook deze tegenslag wel overwinnen, maar dit soort supporters mag toch een gebrek aan respect voor de club, zijn supporters, de uitbaters en vooral zichzelf worden verweten.

* Gustavo Lisazo.

Omstreeks 15 uur heeft op het Beverse gemeentehuis een persconferentie plaats die een einde maakt aan het KSK Beveren in de hoedanigheid waarin het onze supportersharten wist te veroveren. Deze iclub is echter zo rijk aan geschiedenis en traditie dat ik mij voorgenomen heb de komende jaren te proberen blijven doorgaan met het schrijven over deze fantastische vereniging en wees gerust, aan anekdotes geen gebrek. Zo ontving ik een mailtje van Michel Feron die blijkbaar nog regelmatig contact heeft met onze prijsschutter van weleer Gustavo Lisazo. Deze Argentijn verdedigde gedurende drie jaar de kleuren van KSK Beveren waarmee hij ook een kampioenstitel pakte. Nu had Lisazo die momenteel in Miami (USA) goed aan de kost komt als filmster, gehoord dat de oud-spelers van Beveren af en toe eens samenkomen om een match te spelen (hij bedoelt wellicht de wedstrijden van 1 mei 2008 tijdens de KSKB-Oléfestiviteiten. Zijn vraag : “nodig mij eens uit bij een volgende gelegenheid en ik tracht er bij te zijn”. En/of deze club iets te betekenen had !

* Deense supporters kwamen afscheid nemen tegen Turnhout.

Woensdagavond hoorde ik dat 2 Deense supporters van KSK Beveren die onze ploeg al vele jaren volgen en wel degelijk in Denemarken wonen, de laatste thuiswedstrijd van het seizoen (en sinds vandaag ook uit de geschiedenis van de club KSK Beveren), hebben bijgewoond. Via de moderne communicatiemogelijkheden is het uiteraard een koud kunstje om op de hoogte te blijven van je favoriete club waar ook ter wereld die haar thuishaven mag hebben. De namen van deze supporters ken ik niet, maar in Denemarken zijn ze supporter van respectievelijk Bröndby en Kopenhagen. Het was geweten dat de sympathie van Geel-Blauw de landsgrenzen oversteeg, maar dergelijke weetjes zullen ons blijvend herinneren aan de enorme impact van deze provincieclub.

Patrick Van Wesemael.