StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* The week after.

Morgen donderdag 27 mei, zal het precies een week geleden zijn dat op een persconferentie in het Beverse Gemeentehuis, de samenwerking tussen KSK Beveren en RS Waasland werd aangekondigd. Een dag eerder had de VZW KSK Beveren op een tumultueuze Raad van Bestuur, het licht op groen gezet voor dit samenwerkingsverband, noem het uiteraard gerust een fusie. Het spreekt vanzelf dat de meningen over deze nieuwe vereniging met de ongemakkelijke naam KVC RS Waasland-SK Beveren (roepnaam Waasland-Beveren), sterk uiteenlopen en dan druk ik mij nog voorzichtig uit. De pro’s en de contra’s hebben elk recht op hun mening en dito respect.
Voor de ene is het restant van KSK Beveren niet meer dan een flauw afkooksel, voor de andere misschien het prille begin van een nieuwe start die op termijn kan leide naar het sympathieke provincieclubje van weleer. Want hoeveel goede bedoelingen de architecten van dit bouwwerk ook hebben gehad, de weg naar rust en vrede op en rond de Freethiel is nog lang en regelmatig zullen struikelblokken met de grootste voorzichtigheid geruimd moeten worden. Hoe men het ook keert of draait, de gebeurtenissen van de afgelopen weken hebben geen winnaars opgeleverd. De clubleiding van Beveren heeft, o.a. door eigen falen, het lot van KSKB en van zichzelf uit handen moeten geven, terwijl het bestuur van Waasland de uitgestoken Beverse hand heeft aanvaard omdat het water op Puyenbeke wellicht niet veel lager dan de lippen stond. Het laat zich raden hoe de beide supportersgroepen dit alles hebben ervaren. En om aan klantenbinding te doen bij de Beverse bevolking, had burgemeester Marc Van De Vijver vermoedelijk liever andere spelletjes gespeeld. Die negatieve spiraal ombuigen zal tijd kosten, maar dat er iets moest gebeuren om een vernieuwende wind doorheen het Wase voetbal te laten waaien, was overduidelijk. Een wedstrijd op de Freethiel bijwonen was al veel langer geen pretje meer en vaker een inspanning dan een ontspanning geworden. Meerdere bestuursploegen werden in het verleden met de vinger gewezen voor hun onbekwaam bestuur tot zakkenvullerij toe, maar de opeenvolgende mislukkingen zijn misschien wel een teken aan de wand dat, wie op de Freethiel voetbal op niveau wil zien, zal moeten aanvaarden dat de krachten gebundeld moeten worden. En uiteraard vormen die gebundelde krachten niet de minste garantie op succes, maar aan keuzes maken zitten nu eenmaal scherpe kantjes.

Bijna even vanzelfsprekend is dat, zij die de nieuwbakken vereniging niet bij voorbaat veroordelen, tijd nodig hebben om hun gevoelens voor de boorling te ontdekken en een plaatsje te geven. Zelfs de voor sommigen bescheiden afdruk van KSK Beveren, heeft voor mij persoonlijk meer waarde dan de vette inbreng die Waasland in de schaal legt.

* Bedankt Bart.

In de vorige sprokkels konden jullie lezen dat 2 Deense vrienden er aan hielden de laatste thuiswedstrijd van KSK Beveren bij te wonen. Hakon Mosbech en William Danstrup, want dat zijn de namen van onze Deense vrienden, sympathiseren in eigen land met Kopenhagen en Bröndby (zouden die ook in geel en blauw spelen). Bedankt Hakon en William dat KSKB jullie ploegje mocht zijn en merci ook aan ons lid Bart Van Doren die de eer had met deze gasten een babbeltje te maken en de namen doorspeelde.

* Gustavo Lisazo in actie.

Door de gebeurtenissen van de voorbije dagen, zal het niemand verwonderen dat we af en toe nog eens op de nostalgische toer gaan. Eveneens in de vorige Freethielsprokkels had ik het over onze voormalige Argentijnse goalgetter Gustavo Lisazo die momenteel in de States een gewaardeerd acteur is. Gustavo woonde in zijn Beverenperiode geruime tijd in bij toenmalig bestuurslid oogarts André Feron en van diens zoon Michel ontving ik een mailtje waarvan ik jullie de inhoud niet wil besparen. Er wordt ook verwezen naar een link die de moeite waard is om eens uit te proberen.
Lees hier de korte tekst van Michel Feron :
“Gustavo Lisazo heeft al de jaren dat hij in Belgie was zo goed als bij ons thuis gewoond, en hij is voor mij als een grote broer. Gustavo is een ongelooflijk lieve man. Hij heeft na zijn voetbalcarriere in Belgie een modellen carriere opgebouwd in Spanje en is dan gaan acteren in Mexico (recalme films, soaps, films...). Ondertussen is hij een gevierd acteur :-)
Hij werkt onder zijn echte naam Saul Lisazo. Je kan op internet wel veel informatie / fotos en videos van hem vinden
(http://www.google.be/search?hl=nl&source=hp&q=saul+lisazo&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai) .
Uit veiligheidsoverweging is hij met zijn familie naar Miami verhuisd. In 2006 heeft hij nog een Emmy Award gekregen voor de beste mannelijke hoofdrol in Spaanstalige films in de US."
Hij had vooral vriendschappelijke relaties met Wim Hofkens, Heinz Schonberger en Erwin Albert en veel respect voor Jean Janssens, zowel als voetballer als mens."

Patrick Van Wesemael.