StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Supportersfeest wordt voltreffer.

Volgende week vrijdag, 4 juni, zijn de Beverse supporters uit de regio Klein-Brabant vastberaden alle kommer en kwel van de voorbije weken en maanden, op een feestelijke wijze van zich af te gooien. Die avond gaat in ons supporterslokaal Café Den Belly’s, onze jaarlijkse bbq door en de inschrijvingsteller staat momenteel op 63. Bij de aanwezigen alvast het zeer gesmaakte trio Jordy Cathoir, Joachim Van Damme en Pieter Vervaet, zeg maar een schitterende vertegenwoordiging van een succesrijke lichting voeballers wiens mogelijkheden op termijn het Waasland zullen overstijgen. Dikke proficiat overigens voor Pieter, Jordy en Jo die zich in deze moeilijke tijden toch niet te beroerd voelen om een avondje met de supporters door te brengen.

* Joachim Van Damme langer in het Waasland.

Jeugdinternational Joachim Van Damme zal in principe ook de komende 2 seizoenen op de Freethiel te bewonderen zijn. Het rasechte Beverenproduct zette zijn handtekening onder een overeenkomst die hem nog 2 jaar langer in het Waasland houdt. Van Damme kreeg volop zijn kans toen Pieter Collen omstreeks de winterstop naar de Australische competitie vertrok en het moet gezegd, hij greep ze met beide handen en was in die korte tijdsspanne meermaals bij de uitblinkers in een, ook dat moet worden gesteld, te vaak vierkant draaiend Beveren. Omdat ook Pieter Vervaet bij Beveren blijft (ben Waasland niet vergeten, maar vermeld liever eerst de thuisploeg), mag hieruit toch worden afgeleid dat trainer Bart De Roover een belangrijke rol ziet weggelegd voor jeugdig streektalent. Ook de aan KV Mechelen verkochte belofte Laurens Paulussen (overgekomen van Waasland) blijft nog een jaartje bijleren op de Freethiel, waardoor de hoop op een degelijk elftal en genietbaar voetbal, gewettigd lijkt.

* Vindt Marvin Peersman Waasland-Beveren te minnetjes ?

In een interview met manager Dirk Poppe dat op de website van Beveren kan geconsulteerd worden, las ik dat Marvin Peersman weigert bij te tekenen en door Boskamp en Erwin Lemmens elders onderdak wordt beloofd. De rol van onze –ex-trainer is in deze sowieso twijfelachtig, maar dat een jeugdspeler die nog helemaal niets heeft bewezen zich aan dergelijk vedettengedrag schuldig maakt, is onaanvaardbaar. Dat Marvin met zijn prima wedstrijdmentaliteit bij Boskamp aanleunt is zeker een compliment, maar op voetballend vlak kan ik mij nauwelijks matchen herinneren waarin hij wist te bekoren. Ik wil straks graag de eerste zijn om mijn vergissing toe te geven en Marvin te feliciteren als hij op het hoogste niveau doorbreekt, maar zelfs door Boskamp getekende adelbrieven raken na verloop van tijd hun uitwerking kwijt. Uiteraard gun ik Peersman een mooie en lange carrière, maar voetballers die te snel hun afkomst verloochenen, daar heb ik het wat moeilijk mee. In die optiek past veel respect voor de verstandige keuze van Vervaet en Van Damme

PVW.