StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal INTENTIES VAN SUPPORTERSCLUB GEEL-BLAUW DEN BELLY’s NA DE FUSIE.

Een kleine 2 weken na het toedienen van de metamorfose-injectie, blijkt het leven toch weer gewoon door te gaan en is het fusiesoepje al wat minder damperig dan bij het opdienen. De voor- en tegenstanders van de fusie zijn in die korte tijdsspanne geen stap dichter bij elkaar gekomen en dat hoeft ook absoluut niet, maar het is wel prettig vast te stellen dat de beide groepen respect tonen voor mekaars standpunten. In die optiek is het aangewezen niet te lang bij de pakken te blijven zitten en hierbij herinner ik mij een uitspraak die op een uitnodiging stond die bij Heinz Schönberger in de brievenbus was beland. Het ging niet over Beveren, maar dat doet er ook niet toe. “laten we niet treuren over hoe mooi het is geweest, maar blij zijn dat het er was”, aldus een zekere GC Marquez.

Er zal (gelukkig) nog heel lang worden nagepraat over hoe het mogelijk is dat een club met zo’n rijke geschiedenis, dit lot moest ondergaan, maar anderzijds zullen velen het met mij eens zijn dat een dergelijk scenario er zat aan te komen. Ik kan mij bij aanvang van ons supportersfeestje in Bornem nu al jaren na mekaar geen welkomstwoordje herinneren dat hoofdzakelijk positief was getint. Of het behoud was nog niet of nipt verzekerd, of er kon maar geen hoofdsponsor worden gevonden. En als die zorgen met veel moeite van de baan waren, doemde het licentiespook op. Het kwam altijd wel goed, maar supporters moesten dikwijls na een ontgoochelend seizoen nog een aantal bijkomende weken in spanning afwachten over de al dan niet goeie afloop. Die opeenvolgende jaren van onzekerheid begon de supporters behoorlijk dwars te zitten en alhoewel we het niet graag toegeven, het heeft ons meer fans gekost dan algemeen aangenomen. KSK Beveren zat met zijn gemiddeld aantal toeschouwers zeker niet slecht, maar op een kleine opleving na toen Dirk Verelst het voorzittersschap had overgenomen, was een onmiskenbare terugloop aan de gang. Het avondje Freethiel om de doordeweekse zorgen even aan de kant te schuiven en te genieten van een potje lekker voetbal, was een uitzondering geworden. En als een overwinning meerdere jaren na elkaar als een zeldzaamheid wordt ervaren, zit er iets structureels fout. In zo’n klimaat kan men onmogelijk supporters en sponsors blijven overtuigen de weg naar de Freethiel te vinden.

Was het niet vandaag, dan alleszins morgen, maar het gevecht tegen de bierkaai kon onmogelijk worden gewonnen met de beschikbare wapens. En hoe vaak ook de burgemeester en voorzitter dezer dagen met de vinger werden gewezen, het product voetbal (op het niveau zoals we dat op de Freethiel graag willen zien), is onbetaalbaar geworden in het huidige voetballandschap waardoor men keuzes moet maken. En helaas, kiezen is vaak een kwestie van enerzijds mensen proberen tevreden stellen en anderzijds mensen teleurstellen.

Het was mij al eerder opgevallen dat, naarmate de afstand met de Klapperstraat groter werd, het begrip voor de gebeurtenissen van de voorbije weken toenam en die indruk werd ook bevestigd op een bijeenkomst met het merendeel van de leden van Geel-Blauw Den Belly’s op 7 mei jl. Zodra de sportieve emoties en nostalgie een plaatsje hebben gekregen, komt er heel geleidelijk weer wat ruimte vrij om werk te maken van iets te doen met hetgeen we zelf in handen hebben, nl. de gemaakte vriendschappen onderhouden en aangezien deze zich vaak in de sportieve sfeer situeren, zeg maar Freethielgelinkt zijn, hebben we daartoe alle kansen. Als sommige mensen van mening zijn dat ze onze club hebben ontnomen zonder rekening te houden met de wens van de supporters, laten we ons dan geen tweede keer verrassen door ook onze zorgvuldig opgebouwde vriendenkring weerloos uit handen te geven.

Tot mijn grote voldoening heb ik gemerkt dat er in Bornem onverminderde bereidheid is om tweewekelijks (de traditie van georganiseerde verplaatsingen vanuit Bornem is reeds lang vervlogen), de Freethiel te bezoeken. Het is verheugend te merken dat zelfs in deze moeilijke tijden, mensen bereid zijn om bestuursverantwoordelijkheid op te nemen om zoveel kostbaars te verdedigen. Dit aanbod mogen we niet afwijzen, maar aanwenden om misschien wel voorzichtig en bescheiden als we in Bornem altijd zijn geweest, vanaf het prille begin mee te helpen schrijven aan een nieuw hoofdstuk. Hierbij mag/moet het evenbeeld van KSK Beveren als streefdoel worden vooropgesteld, maar beseffend dat het ijdele hop is te denken dat de goeie tijden van weleer kunnen terugkeren, mogen we niet vergeten dat er altijd nog zoiets als de gulden middenweg bestaat en die zou na de onophoudelijke miserie van de afgelopen jaren, wel eens veel vlotter bewandelbaar kunnen zijn dan verwacht.

En als Geel-Blauw Den Belly’s de intentie heeft om er voor te gaan en te geloven in een nieuwe start, dan sluit ik mij hierbij graag aan om via deze website het supportersleven wat aangenamer proberen te maken door het brengen van interessante weetjes, interviews en diens meer, al was het maar omdat we pas enkele weken geleden het abonnement voor het huren van webruimte, met een jaar hebben verlengd. Zo zie je maar : wie gebeten is door de échte KSKB-microbe, blijft doorgaan en klampt zich vast aan de kleinste strohalm.

PVW.