StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOORBEREIDING START ZONDAG.

Als de nieuwe abonnementsprijzen in de brievenbus vallen, klopt de voorbereiding meestal aan de deur. Het WK voetbal in Zuid-Afrika zal net iets langer dan een week zijn afgetrapt en de nieuwe fusieclub die ik voor de gemakkelijkheid Beveren-Waasland zal noemen (kwestie van de herkomst niet te verliezen en laat de mensen van Waasland gerust de officiële naam bezigen), begint aanstaande zondag 20 juni met de voorbereiding op het seizoen 2010-2011.

Misschien is het niet eens zo’n slechte zaak dat op sportief vlak de draad weer wordt opgenomen zodat zij die zichzelf en KSK Beveren niet in de nieuw samengestelde club kunnen terugvinden, de knop tijdelijk of voorgoed kunnen omdraaien. Voor zij die de pasgeborene eens aan het werk willen zien en er vertrouwen in hebben dat het licht aan het einde van de tunnel eindelijk waarneembaar wordt, begint het zo stilaan weer wat te kriebelen.

Met Kristof Lardenoit als voormalig Bevers boegbeeld, de jongeren Vervaet en Van Damme en de meevallende nieuwkomers van vorig seizoen Kristof Snelders en Steven jacobs, lijkt de kans op een mooie sportieve vertegenwoordiging van KSKB in het fanion van Beveren-Waasland, behoorlijk groot. We kunnen alleen maar hopen dat een aantal jongeren die in het verleden onvoldoende speelkansen kregen, maar steeds het beste van zichzelf hebben gegeven voor KSK Beveren (Jordy Cathoir, Sidy Ceesay, Yannick Aerts, Giovanni De Keersmaecker en Frederic Ledent om er maar enkele te noemen), langs deze weg van harte te bedanken voor hun grote clubliefde en als de fusieclub geen persoonlijke toekomst meer biedt, is het onze uitdrukkelijke wens dat zij elders onderdak en nieuwe spelvreugde mogen vinden.

Proberen de feiten objectief weer te geven, dat zal ook het komende seizoen de wijze zijn waarop ik wil trachten zij die de weg naar Geel-Blauw Den Belly’s blijven opzoeken, te voorzien van leuke, interessante maar soms ook moeilijk te verteren nieuwtjes. Beveren-Waasland zal “gelukkig” geen uitzondering vormen op het feit dat heel wat voor verbetering vatbaar zal zijn, maar evenmin dat niets deugd. Rekening houdende met vooral het leed dat de Beverse supporters de voorbije jaren is overkomen, zou een onopvallend en grijs seizoen in de saaie middenmoot al een enorme opsteker zijn, maar de honger naar meer en beter ligt ongetwijfeld op de loer. Want wat er de voorbije dagen en weken ook gezegd en geschreven mag zijn over Beveren-Waasland, één ding staat volgens mijn bescheiden mening als een paal boven water : een degelijke (en waarom niet voluit gaan voor een goeie start), zou wel eens wonderen kunnen doen, maar eigenlijk is ook dat niets nieuw onder de zon.

Laat ik deze eerste bijdrage met betrekking tot het nieuwe seizoen, eindigen met een goedkeurende blik naar de samenstellers van het oefenprogramma. Met alle respect voor de basis van ons voetbal en daarmee bedoel ik de kleinere naburige provinciale clubs die mij niet minder nauw aan het hart liggen, deze oefencampagne oogt met thuiswedstrijden tegen Anderlecht, Mechelen en Temse, bijzonder aantrekkelijk. Ik mis zelfs, maar weet niet of het een noodzaak is, een geleidelijke opbouw in de krachtsverhoudingen van de tegenstanders. En daar waar vele jaren nagenoeg het hele oefenprogramma buitenshuis werd afgewerkt alsof het een schending was in de maand juli de grasmat van de Freethiel te betreden, staan nu reeds 3 thuismatchen op het programma (vrijdag 2 juli tegen Anderlecht, zondag 11 juli tegen KV Mechelen en dinsdag 3 augustus tegen Temse). Voorlopig vertoont de vriendschappelijke kalender nog één gaatje nl. op 31/7.

En wat gezegd van de buitenlandse stage ? Op 24 juni vertrekt het Wase gezelschap voor een weekje richting Congo om er te spelen en te trainen. Twee vriendschappelijke matchen staan er op het programma. Geen flauw idee of Congo een aantrekkelijk land is om er te toeven, maar op het eerste gezicht toch wel een initiatief dat kan tellen en dat er voor moet zorgen dat de voorbereiding op het seizoen in alle rust en sereniteit zal plaatsvinden en gezien de gebeurtenissen van de afgelopen maanden, is dat geen overbodige luxe.

Patrick Van Wesemael.