StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Uitbaters Themacafé gaan door.

We hebben vanaf nu weer een goed excuus om na een thuiswedstrijd van Beveren-Waasland, wat later thuis te komen. Dinsdagavond zaten Ingwin Daman, Filip Batens en onze Ronny Vanderbiesen (om het in politieke taal uit te drukken, de drie kopstukken van het Themacafé) rond de tafel met manager Dirk Poppe. Vorige week stond er al een eerste verkennend gesprek op het programma waaraan de beide betrokken partijen een positief gevoel over hielden. Gisterenavond vond dan de tweede onderhandelingsronde plaats en ook daar was voldoende wederzijds begrip wat leidde tot een akkoord voor de uitbating van het Themacafé. Langs deze weg wil ik Ronny, Filip en Ingwin bedanken voor hun engagement.

* Gervinho uitblinker, Copa werkloos.

Het zegt wel iets over de sterkte van de Ivoriaanse nationale ploeg wanneer 90 minuten voetbal op het WK, slechts één doelkans voor de tegenpartij oplevert en dat was dan nog een persoonlijke poging van Christiano Ronaldo. Als men weet dat die tegenstander één van Europa’s best voetballende ploegen is (Portugal), mag het duidelijk zijn dat de Oranje Olifanten dinsdagnamiddag collectief een sterke prestatie hebben neergezet. Helaas moest ook de Portugese doelman geen wonderen verrichten waardoor het spektakelgehalte van deze wedstrijd niet meteen hoge toppen scheerde, maar het was wel een genot om te zien hoe “onze” Gervinho het de gerenommeerde Portugese verdedigers bijzonder lastig maakte. Goed gezien als je het mij vraagt om het stamnummer van KSK Beveren in leven te houden, want deze Gervinho komt straks zeker in een Europese topclub terecht. En voor de criticasters ten tijde van de Ivoriaanse invasie : Gervinho was niet van de eerste, niet van de tweede, maar van de fel bekritiseerde derde en laatste generatie. Ik ben ervan overtuigd dat elke jeugdopleiding wat graag wil tekenen om vijfjaarlijks een Gevinho-product voort te brengen. Wat was het dinsdagnamiddag tijdens de rechtstreekse televisie-uitzending van Ivoorkust-Portugal, bij momenten slikken bij het veelvuldig aanhoren van de naam SK Beveren. Liefst vijf spelers met een Beverenverleden (Romaric wel als invaller) kwamen tussen de lijnen. Als Jean-Marc Guillou in zijn periode als manager van KSK Beveren nog maar een beetje omringd was geweest door valabele bestuursleden die tot een deftige samenwerking had geleid met de voormalige Franse international, was KSKB NOOIT of te nimmer in zijn huidige toestand beland.

Groep G belooft alvast een uiterst boeiend verloop te kennen, want ook dinsdagavond toonde Noord-Korea dat het geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken en dat het grote Braziliië voorlopig nog niet die oninneembare vesting is die het zelf zo graag wil zijn. Zondagavond om 20.30 uur lacht ons de volgende interessante confrontatie in deze groep toe wanneer Ivoorkust het in een rechtstreeks duel opneemt tegen Brazilië, maar gezien het kleine verschil in score tussen Brazilië en Noord-Korea (2-1), is ook de partij tussen Portugal en Noord-Korea een aanrader.

Onze rode Duivels volgen het WK ongetwijfeld hier of daar op televisie, maar door de aanwezigheid van zoveel Afrikaanse herkenbaarheid op het WK, hoop ik in ieder geval nog enkele weken op het puntje van mijn stoel te kunnen zitten. Want hoe smilend men vaak over de Belgische competitie doet en de aanwezigheid van Afrikaanse voetballers misbruikt om het eigen falen te verdoezelen, zou men zich beter niet eens wat positiever opstellen om van dit talent wat op te steken als het hier rondloopt.

PVW.