StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Gele Ditjes, Blauwe Datjes.

Omdat de kans reëel is dat dit berichtje anders in de anonimiteit van de actualiteit zou verdwijnen, wil ik graag van deze relatieve voetbalstilte gebruik maken om de auteurs van de Gele Ditjes, Blauwe Datjes (Rudy Beck en zoon Robin), van harte bedanken voor hun regelmatige en zeer gesmaakte bijdragen voor onze website. Ik heb het geluk Rudy al enkele tientallen jaren te mogen kennen en ik noem hem luidop een wandelende encyclopedie over KSK Beveren. Met zoon Robin en Geert De Vreese uit De Pinte, heeft hij wel 2 zware concurrenten die in staat zijn hem het vuur aan de schenen te leggen. Er staat gewoon geen limiet op de parate kennis over KSK Beveren bij Rudy en Robin en waar ook ter wereld een ancien van de Freethiel zijn voetbalschoenen aantrekt, ze hebben het geweten. Geel-Blauw Den Belly’s is dan ook bijzonder opgetogen af en toe te mogen meegenieten van de eindeloze knowhow van Rudy en Robin waarvoor onze oprechte dank en ik hoop dat we in de toekomst kunnen blijven rekenen op deze gewaardeerde service. KSK Beveren is opgegaan in de fusie met RS Waasland, maar de mensen die deze onovertroffen sympathieke volksclub op de kaart hebben gezet, zijn de moeite waard om te blijven volgen en dat hopen we met de bijdragen van de familie Beck te continueren.

* Eervol afscheid nemen van het WK.

Morgen vrijdag 25 juni, speelt Ivoorkust om 16 uur haast zeker zijn laatste wedstrijd van het WK. Door het eigen verlies met 3-1 tegen Brazilië en de sensationele 7-0 van Portugal tegen Noord-Korea, is kwalificatie voor de 8ste finales theoretisch nog mogelijk, maar wetende dat de Ivorianen uiterst moeizaam tot scoren komen en wellicht dubbele cijfers nodig zijn om zich te plaatsen + het feit dat Portugal moet verliezen van een reeds geplaatst Brazilië, maakt dat de kaarten zondagavond in groep G definitief werden geschud. Voor Ivoorkust is het daarom zaak eervol afscheid te nemen van het WK op het eigen continent en met Noord-Korea als tegenstander zou dat een haalbare kaart moeten zijn. Ivoorkust heeft zeker geen tegenvallende wereldbeker achter de rug. In nagenoeg alle andere groepen zou het een reële kans op doorgaan naar de volgende ronde hebben gemaakt, maar het was weer eens net niet. Tegen Portugal zat er een tikkeltje meer in dan de brilscore laat uitschijnen, maar alhoewel het tegen Brazilië over het algemeen prima meevoetbalde, liet het zich in enkele fases te kinderlijk inpakken om aanspraak te kunne maken op meer. Voor de Beverensupporters was het alleszins een deugddoend weerzien met heel wat jongens wiens Europese voetbalwieg op de Freethiel stond en die daar, en dat deed ons gekwetste supportershart extra goed, openlijk niet minachtend over deden. Bedankt Copa, éboué, Touré, Gervinho en Romaric. We waren ervan overtuigd dat KSK Beveren een vooraanstaand plaatsje in jullie hart innam, maar het blijft ons supportershart vleien dat jullie het blijven verkondigen.

* Beveren-Waasland vandaag officieel van start.

Zondag verzamelden de troepen van nieuwbakken trainer Dirk Geraerd voor het eerst. Het werd een informeel onderhoud waarbij het annuleren van de trip naar Congo centraal stond. Dinsdag waren er dan de gebruikelijke medische tests, maar vanaf deze avond begint het echte werk. Om 18 uur heeft de eerste training plaats en wel op Puyenbeke. Dat wordt zaterdag nog eens over gedaan en vanaf maandag verplaatst het gezelschap zich naar de Freethiel. De eerste trainingsweek zal vrijdag 2 juli worden afgesloten met het vriendschappelijk duel tegen de A-kern van Anderlecht. Daarna volgt een weekje rust en we gaan er van uit dat vanaf zaterdag 10 juli de trainingsintensiviteit een boost krijgt. Het is uiteraard de bedoeling om vanaf heden de verrichtingen van de fusieploeg van nabij te volgen.

PVW.