StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Waardige afsluiter van Ivoorkust op het WK.
In de derde en laatste match van Ivoorkust op het WK, stonden alle 6 de ex-Beverenspelers aan de aftrap van de wedstrijd tegen Noord-Korea. Met Copa, Boka, éboué, Touré, Romaric en Gervinho, laaide het Beverengevoel bij mij alvast weer heel even fel op. Met Touré en Romaric scoorden overigens 2 ex-Beverenspelers op een eindronde van een WK en alhoewel dit voer voor Rudy Beck is, zou dat wel eens een primeur kunnen zijn. In de met 3-0 gewonnen partij tegen Noord-Korea hadden Boka en Gervinho trouwens een ferme voet in het derde doelpunt van Kallou. Knappe match alweer van Gervinho, maar wat gezegd van de kleine Artur Boka. Die kwam in het WK-hoofdstuk van Ivoorkust tot nu toe nog niet voor, maar hij toonde gisteren dat coach Ericsson in de toekomst op hem kan rekenen en vooral dat hij verdient in de balans te liggen met concurrent Tiéné.

Het was ondenkbaar dat Ivoorkust gisteren een keertje of 8 de weg naar de Noord-Koreaanse netten zou vinden, want scoren is, ondanks de aanwezigheid in hun team van de topschutter uit de Premier League Didier Drogba, altijd al een probleem geweest. Toch ontbrak vrijdagnamiddag dat tikkeltje meeval om bv. al binnen het halfuur op een lekkere 3 of 4-0 te staan en dan had een monsterscore ook in deze match tot de mogelijkheden behoord. Fijn toch dat Lierse-coach Aimé Antheunis die op Exqi Sport live in de studio zat, alweer zoveel lovende commentaren uitsprak voor de Ivorianen en zich luidop afvroeg hoe het toch mogelijk was dat geen enkele Belgische topclub Gervinho had opgemerkt. Zou het vooroordeel over de derde generatie ook op dat niveau klakkeloos worden overgenomen ? Wellicht niet voor de laatste keer zal ik hier hulde brengen voor het onwaarschijnlijk knappe werk van Jean-Marc Guillou die, mits een betere omkadering en wat meer gestructureerde lokale tegenwind in het Beverse bestuur, vermoedelijk anders nog mee zijn stempel had gedrukt op en rond de Freethiel en waren toestanden zoals we die de voorbije maanden hebben meegemaakt, uit den boze.

Ik had het hoofdstuk van Ivoorkust in Zuid-Afrika graag wat langer gelezen, maar spijtig genoeg heeft het lot er anders over beslist. De groep was veruit de sterkste van allemaal en daarenboven was de volgorde van de wedstrijden ook niet echt in het voordeel van de Afrikaanse Olifanten. In de onderlinge confrontatie tussen Portugal en Ivoorkust waren Copa en Co zeker niet de mindere en indien Ivoorkust zijn laatste match tegen een al geplaatst Brazilië had mogen spelen, zat er waarschijnlijk meer in dan de eerder opgelopen 3-1 nederlaag. Ivoorkust mag alleszins nog de hoop koesteren om op een eventueel volgend WK beter te doen dan naar huis gestuurd te worden bij het afsluiten van de groepswedstrijden, maar wellicht zal het zonder Drogba zijn die in 2014 ruim 36 lentes telt. Een troost heeft het wel, alhoewel een schrale : het mag in goed gezelschap afscheid nemn van de groepsfase, want ook de finalisten van 4 jaar geleden Italië en Frankrijk mochten enkele dagen eerder al hun koffers pakken.

PVW.