StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* David Penneman naar KAA Gent.
Acht wedstrijden voor het einde van de competitie, moest David Penneman een stapje opzij zetten voor Chris Andries. Penneman op zijn beurt had rond de jaarwisseling de doodzieke Boskamp opgevolgd. Bij aanvang van het voorbije seizoen was David Penneman gestart als coach van de beloften en algemeen werd aangenomen dat hij deze functie met ingang van het nieuwe seizoen, terug zou opnemen. Vandaag raakte echter bekend dat David naar het Jules Ottenstadion trekt om er de Gentse beloften onder zijn hoede te krijgen. David wordt in Gent opvolger van de naar Cercle Brugge vertrokken Bob Peeters. Penneman blijft wel verbonden als lesgever aan het KA Beveren waar hij met zijn jongens in het verleden knap werk leverde. Veel geluk David met deze prachtige promotie. Er wordt nu gepraat met Bart Lemans die het afgelopen seizoen de –19 onder zijn leiding had en dus een bank zou kunnen opschuiven. Een streep door de rekening van RS Waasland-beloftentrainer Danny Pfaff die wat graag naar zijn oude stal was teruggekeerd in die functie.

* Komt Bart Van den Eede in Klein-Brabant voetballen ?
Bij de aanstelling van Johan Boskamp een jaar geleden, was Bart Van den Eede financieel nog onbetaalbaar voor kSK Beveren, maar nu zou hij zo goed als rond zijn met promovendus Mariekerke. De Klein-Brabanders speelden vorig seizoen kampioen in tweede provinciale en willen blijkbaar niets aan het toeval overlaten om in 1ste provinciale flink voor de dag te komen.

* Voetbalt Jordy Cathoir volgend seizoen in het land van de toekomstige Wereldkampioen ?
Mocht er een prijs bestaan voor de meest sympathieke jeugdspeler, dan zou Jordy Cathoir een torenhoge score boeken. Jordy liep in de loop van vorig seizoen een zware blessure op die hem +- een half jaar van de velden hield. De revalidatie is al bij al zeer vlot verlopen, maar kwam natuurlijk op een bijzonder slecht moment gezien de fusie met RS Waasland. Cathoir trekt niet naar Brazilië, Spanje, Duitsland of Argentinië, maar haast zeker naar de Nederlandse tweedeklasser RBC Rozendaal. We wensen Jordy ontzettend veel succes bij onze Noorderburen en zullen zijn prestaties met interesse op de voet blijven volgen

PVW.