StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ousmane Traoré schiet uit zijn sloffen.

Het is mij niet geheel duidelijk of Ousmane Traoré nog aangesloten is bij KSK Beveren of inmiddels de overstap naar derdeklasser Ronse heeft gemaakt, maar zondag zorgde de creatief en aanvallend ingestelde Fransman met Senegalese roots, voor een behoorlijke stunt door in een vriendschappelijk treffen tegen Waregem, viermaal in één helft te scoren. Ousmane was bij Ronse aan de rust ingevallen en scoorde o.a. tweemaal vanop de elfmeterstip. Het verhaal van Traoré bij Beveren is er eentje van vallen en opstaan geweest. Hij is een voetballer die een actie in de benen heeft waarvoor de mensen naar het stadion komen, maar op één of andere manier krijgt hij moeilijk regelmaat in zijn prestaties. Afgelopen seizoen werd hij door Boskamp compleet genegeerd waardoor hij voortdurend balanceerde tussen de A, B en C-kern (deze laatste kern was slechts een kort leven beschoren. Even was er zelfs sprake dat Ousmane zijn ex-coach Alex Czerniatynski naar derdeklasser Olympic Charleroi zou volgen.

* Beveren-Waasland – Anderlecht was een leuke oefenpot.

Vrijdagavond 2 juli verloor Beveren-Waasland dus met 0-3 van landskampioen Anderlecht, maar het goed opgekomen publiek zag toch een amusante pot voetbal. Uiteraard waren de bezoekers veruit de betere ploeg, maar de thuisspelers met als ex-Beverenspelers Van Damme, Jacobs en Snelders aan de aftrap en Lardenoit en Vervaet als invallers aan de rust, boden bij momenten knap weerwerk. De weersomstandigheden waren haast onmenselijk warm waardoor de scheidsrechter regelmatig een drankpauze moest inlassen. Bij Beveren-Waasland ontbraken om uiteenlopende redenen Kielo lezi, Jelecic, Neve en belofte Paulussen. Zondag op de Vlaamse feestdag speelt Beveren-Waasland wederom een interessante oefenpartij, ditmaal tegen KV Mechelen.

* Yaya naar Chelsea.

Dat ik hier zoveel mogelijk de prestaties en handel en wandel van de Beverse Ivorianen probeer te volgen, zal de bezoekers van onze website allerminst verbazen. Afgelopen weekend raakte bekend dat Yaya Touré de overstap maakt van Barcelona naar de Engelse kampioen Chelsea. Tenzij er gekke dingen gebeuren, zal Yaya daardoor tijdens Chelsea-Manchester City mogelijks een rechtstreeks duel op het middenveld moeten uitvechten met broer Colo. De geschatte waarde van Touré bedroeg een jaar geleden +- 94 miljoen Euro. Of de Londense club zo diep in de beugel heeft moeten tasten is onbekend, maar feit is dat Yaya die in een kranteninterview van een jaar geleden de hoop uitdrukte om zijn carrière in Beveren te kunnen afsluiten, alvast een stap dichter bij de Freethiel is gekomen. IN Beveren voetballen kan natuurlijk nog altijd, maar of hij diezelfde plannen nog heeft met de fusieclub, is mij onduidelijk. Voor de goede orde en alvorens ongewild het geruchtencircuit op volle toeren te laten draaien : het kranteninterview was wel degelijk echt, maar de kans dat Yaya ooit nog als actief sporter naar de Freethiel terugkeert, is natuurlijk zeer gering en daar heeft de fusie uiteraard niets mee te maken.

PVW.