StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

Als tijdens de voorbereiding spelers vallen als vliegen, dan wordt er in eerste instantie met een vragende blik richting trainer gekeken. Vanop afstand zou het onverantwoord zijn een oordeel te vellen of met een beschuldigende vinger richting Dirk Geraerd te wijzen, want daarvoor moet je dagelijks tussen de spelers staan en dat is bij mij niet het geval geweest. Toch mag het op zijn minst verontrustend worden genoemd dat meerdere spelers langdurig langs de kant moeten blijven en daar reken ik de neusbreuk van Kristof Lardenoit niet eens bij, omdat we dit als een accidentje moeten beschouwen en het met de onbeschikbaarheid nog wel zal meevallen.

Dat meevallen zou wel eens kunnen omslaan in tegenvallen als we het over de blessures van Vervaet, Sampil, Bou-Sfia en Jelecic hebben. Eerstgenoemde dreigt een half jaar inactief te blijven en voor de andere jongens is de voorziene duur van afwezigheid ook minimum enkele weken. In de trainersstaf vond men reeds bij aanvang van de voorbereiding dat de kern redelijk smalletjes uitviel en die zienswijze zal er de afgelopen dagen zeker niet op veranderd zijn.

Door het uitvallen van de aanvallers Vervaet en Sampil, zullen er wellicht nog twee bijkomende spitsen worden aangeworven. De kans is groot dat de bij KV Mechelen afgeteste Peruviaanse spits Julio Iglesias komend seizoen op de Freethiel te bewonderen zal zijn. De Zuid-Amerikaan scoorde met KV in het door Beveren-Waasland thuis met 1-2 verloren vriendschappelijk duel liefst tweemaal, maar werd door Fi Van Hoof in een krantenartikel als “niet zo sterk in het samenspel en tevens te duur” afgeschilderd. Benieuwd of het BW-bestuur de Peruviaanse belofteninternational een verbintenis kan laten ondertekenen die hem aan de Freethiel zal binden.

Goed nieuws kwam er van het sponserfront, want de Firma Remofriet uit Verrebroek zal volgend seizoen medehoofdsponser zijn en vooraan op de shirts pronken.

PVW.