StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal Nieuws van het vriendschappelijk front.


In deze vakantieperiode is het moeilijker dan verwacht om de nodige informatie te vergaren over de vriendschappelijke wedstrijden.

Onder voorbehoud enkele resultaten :

Op donderdag 22 juli speelde Beveren-Waasland vriendschappelijk bij de buren van Kallo. In tegenstelling met wat algemeen werd aangenomen, maakte de A-kern de verplaatsing naar Kallo. Het werd naar verluid 0 – 13, alhoewel sommige bronnen het hebben over 0 – 12. Te onthouden uit deze wedstrijd was de neusbreuk van Kristof Lardenoit en het vlot scoren van de Peruviaanse testspeler Iglesias.

2 dagen later, op zaterdag 24 juli, trok de fusieclub naar Breeven (terrein van derdeklasser KSV Bornem). Na een slechte wedstrijd werd met 2 – 1 verloren ( doelpunt voor Bever en-Waasla nd van Joachim Van Damme). Deze wedstrijd werd gekenmerkt door heel wat afwezigheden.

Op dinsdag 27 juli zakte het Waaslandse gezelschap van trainer Dirk Geraerd af naar het Orphale Cruckestadion van Ronse. De Oost-Vlamingen degradeerden afgelopen seizoen uit de Exqi-League en waren in deze reeks het zwarte beest voor KSK Beveren. Ditmaal werd de vrienschappelijke pot voetbal met 1-2 gewonnen. Beveren-Waasland kon tot 0-2 uitlopen na goals van Snelders en Bourabia, maar kon niet verhinderen dat de thuisploeg tot 1-2 milderde.

Vrijdagavond 30 juli speelt de fusieclub op het terrein van provincialer Verrebroek en dat met opnieuw zijn nagenoeg volledige (of wat er nog van beschikbaar is) A-kern. Dit bezoek aan Verrebroek met “het eerste elftal” heeft ongetwijfeld alles te maken met de nieuwe hoofdsponsor Remo-frit.

PVW