StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bjorn De Wilde versiert contract op de Freethiel.
Ik herinner mij dat Dirk Verelst in zijn beginperiode als president van KSK Beveren, al eens enkele keren rond de tafel zat met Bjorn De Wilde. Toen kwam het niet tot een overeenkomst met de flamboyante spits, maar het staat blijkbaar in de sterren geschreven dat de aanvaller met een aanzienlijke lijst clubs waarvoor hij speelde in het verleden, vroeg of laat de Freethiel als thuishaven zou hebben. Voor zover ik mij herinner belandde Bjorn vorig seizoen in de tweede seizoenshelft op Puyenbeke en hij maakte vooral in het competitieslot indruk toen hij een vijftal doelpunten lukte in evenveel wedstrijden. Wellicht door de aanhoudende onzekerheid over de toekomst van RS Waasland, leidde die puike prestatie niet meteen tot een contractverlenging, maar eind afgelopen week hebben de betrokken partijen mekaar dan toch gevonden in een deal die 2 seizoenen inhoudt. Bjorn moet het duo Snelders-Kielo Lezi het vuur aan de schenen leggen en is alleszins een prima optie om de in het aanvallend compartiment geblesseerden Vervaet (Pieter gaat maandag onder het mes en zal vermoedelijk tot de winterstop langs de kant moeten blijven) en Sampil (heroptreden wordt over een drietal weken verwacht), te vervangen.

* De Peruviaanse tester Julio Iglesias die ook achter de Mechelse kazerne werd doorgestuurd, kon ook op de Freethiel zijn draai niet vinden en keerde terug naar Duitsland. Er komt zeker nog versterking in de aanval bij en ook op de positie linksachter wordt naar een doublure gezocht voor de blessuregevoelige Guy Veldeman. Een ex-Beverenspeler zou hiervoor in aanmerking komen, maar dat wordt nog even afwachten.

* Ondertussen raakte bekend dat de eventuele bekermatch tegen het Olympic Charleroi Van Alex Czerniatynski, niet op zaterdag 14 augustus, maar op vrijdag 13 augustus zal worden gespeeld. Uiteraard hangt dit af van de resultaten van de eerstvolgende bekerrondes.

PVW.