StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal DEUGDDOENDE WINST VOOR BEVEREN-WAASLAND BIJ ST.-GILLIS.


Vrijdagavond heeft Beveren-Waasland zichzelf en zijn suporters een mooie opsteker bezorgd voor de weken van de waarheid die er zitten aan te komen.
Na een 0-1 ruststand werd uiteindelijk met ruime cijfers afstand genomen van een vooral in de defensie verzwakt Sint-Gillis-Waas.

In de eerste helft hielden beide ploegen mekaar keurig in balans, maar net voor de thee was het onze peter Kristof Snelders die voor de 0-1 tekende.

De thuisploeg die in de verdediging een drietal titularissen moest missen, ging tussen de 60e en 65e minuut volledig kopje onder tegen een fysiek sterk spelend Beveren-Waasland. Kort na de herneming had Bourabia de score verdubbeld en vanaf dat moment zakte het kaartenhuisje van Sint-Gillis-Waas als een pudding in mekaar. Opnieuw Bourrabia, Kielo Lezi, Snelders en Bjorn De Wilde, maakten de bezoekende productie compleet. In het wedstrijdslot werd de match enigszins ontsierd toen beide ploegen een speler met rood moesten missen.

Trainer Robby Buyens van Sint-Gillis-Waas zag vooral na rust een sterk Beveren-Waasland en wilde op mijn verzoek enkele namen noemen die hem waren opgevallen. Bourabia, Bou-Sfia, Kielo Lezi en Joachim Van Damme hadden op hem geen onaardige indruk gemaakt. Hij was er zich van bewust dat in de slotfase van de wedstrijd de score zelfs nog hoger had kunne oplopen. Ook Ernest Asante was hem meegevallen, maar die stond tegenover een onervaren jonge speler en met de beweeglijke Asante als tegenstander is dat uiteraard geen pretje. Dirk Geraerd vertelde achteraf ook aan Robby dat hij na de toch wel zware trainingsweken, blij was vrijdagavond vor het eerst een fris en monter Beveren-Waasland te hebben gezien. Op amper een week voor aanvang van de nieuwe en hopelijk lange bekercampagne en een tiental dagen voor de eerste competitiematch op het veld van Turnhout, is dat een deugddoende vaststelling die als je het mij vraagt, geen dag te vroeg komt. Graag dinsdag in Hamme bevestiging van dit knap resultaat wanneer het Waaslandse gezelschap zich naar VW Hamme verplaatst voor de laatste van een lange rij vriendschappelijke ontmoetingen die door allerlei omstandigheden geen onverdeeld succes werden. Maar vriendschappelijke wedstrijden zijn er nu eenmaal om uit te leren en dat gaat vaak gepaard met kwaliteitsloze matchen, veel wissels en tegenvallende resultaten. Vanavond weten we of het seizoen van de fusieclub ofwel vrijdagavond in Olympic begint of zondagnamiddag op de Freethiel. In het eerste geval zal Olympic de tegenstander zijn, in het andere geval vierdeklasser Dilbeek dat overigens ook vorig seizoen in de derde ronde van de Beker van België de gast op de Freethiel was.

PVW