StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal BEVEREN-WAASLAND WINT LAATSTE OEFENPOT IN HAMME.


Beveren-Waasland heeft vanavond een degelijke algemene repetitie gehouden voor de belangrijke bekermatch van aanstaande vrijdag in Olympic Charleroi.
Bij het altijd lastige Hamme (de Wuitens namen onlangs nog met 4-0 de maat van Standaard-Wetteren), werd met 0-1 gewonnen.
In een sterk eerste half uur was het Anouar Bou-Sfia die na 6 minuten voor de 0-1 tekende. De bezoekers die met hun vermoedelijk type-elftal aan de aftrap verschenen (enkel Michaël Clepkens bleef langs de kant), waren via Kielo Lezi (bal van de lijn gekeerd) en Joachim Van Damme (afgekeurd doelpunt) nog enkele keren dichtbij de 0-2.

Aan de rust voerde het duo Geraerd-De Maesschalck 8 wissels door in het vooruitzicht van de bekerwedstrijd aanstaande vrijdag. De thuisploeg kwam nog enkele keren de neus aan het venster steken, maar doelman Sam Vermeylen hield zijn netten schoon. Alleszins een mooie opsteker om het belangrijke bekerduel van 13 augustus met vertrouwen tegemoet te zien, maar de match van vrijdag is uiteraard op geen enkel vlak te vergelijken met het warm avondje Charleroi dat ons in Olympic staat te wachten. Beveren-Waasland heeft overigens nog een poging gedaan om deze partij op de Freethiel te laten doorgaan, maar trainer Czerniatynski van Olympic zag dit niet zitten.

PVW