StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Mohammed Diallo kiest voor de Franse derde klasse.
Vorige week nog maakte ik in de Freethielsprokkels melding van Waaslandse interesse voor de Ivoriaan Mohammed Diallo. Die contacten zijn er wel degelijk geweest, maar ondertussen heeft de pocketspits onderdak gevonden in de Franse derde klasse bij Fréjus. Eerder in de voorbereiding was Diallo op stage bij Lierse, maar blijkbaar kon hij Antheunis en co evenmin overtuigen. Met dank aan Robin Beck voor de update van dit nieuwtje. Ook Ousmane Traoré die volgens meerdere bronnen aan de slag zou gaan bij onze eerste tegenstander in competitieverband Turnhout, heeft zelf nog voor de bal voor het eerst heeft gerold in de Exqi League, een einde gemaakt aan de deal met de Kempenaren. Hij zal ons dus alvast op woensdag 18 augustus geen hak zetten.

* Tony Herreman wordt jeugdcoördinator bij Opstal.
Hij was het laatst aan de slag als jeugdtrainer bij RS Waasland, maar een aantal onprettige ervaringen deden hem besluiten hiermee te stoppen. Tony was alshetware gedegouteerd van het gebrek aan discipline bij heel wat jeugdspelers en hun entourage. Maar lang heeft die inactiviteit niet geduurd. Zijn vriendin Annick is woonachtig in Buggenhout en via bevriende relaties werd Tony gepolst of hij er iets voor voelde om bij deze eersteprovincialer jeugdcoördinator te worden. Aanvankelijk stond Herreman weigerachtig tegenover die vraag omdat hij totaal geen ervaring kan voorleggen op dit vlak, maar herhaaldelijk aandringen bij iemand die door de voetbalmicrobe is gebeten, blijft meestal niet zonder gevolg. Proficiat Tony en veel succes met je nieuwe job en bijbehorende verantwoordelijkheden.

* Blijft Asante op de Freethiel ?
Blessureleed heeft de vinnige Ghanees Ernest Asante de voorbije maanden belemmerd zijn ontegensprekelijke kwaliteiten veelvuldig te etaleren. Door dit gebrek aan regelmatig spelen, waren her en der wat twijfels ontstaan, maar afgelopen vrijdag in Sint-Gillis-Waas toonde Asante enkele staaltjes van zijn sterkste wapen, snelheid. Dat moet op de bank en in de ere-tribune indruk hebben gemaakt, want de leiding van de fusieclub denkt er ernstig over na Asante een contract voor te leggen. Omdat Ernest uit geen Europees land afkomstig is, moet de club daarvoor behoorlijk diep in de geldbeugel tasten. Van zijn vriend en landgenoot Boateng is voorlopig geen sprake.

PVW PVW.