StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal PANIEK IN OLYMPIC.


Olympic Charleroi – Beveren-Waasland wordt in Lal Louvière gespeeld.

Zondag jl. plaatste Olympic zich vlot voor de vierde ronde van de Beker van België door met 3-0 vierdeklasser Dilbeek kansloos te laten. Door deze overwinning verzekerde de Henegouwers zich van een volgende thuiswedstrijd in het bekertornooi en kende Beveren-Waasland meteen zijn eerste tegenstander voor de cup. Omdat er volop wordt verbouwd aan het stadion van de Zebra’s, was er begin deze week nog overleg om eventueel de match op de Freethiel te laten doorgaan, maar naar verluidt stuitte dit voorstel op heftig verzet van Olympic-coach Czerniatynski. Vandaag, donderdag, luidde Olympic plots de alarmbel omwille van veiligheidsredenen. Er zou wat aan de hand zijn met één van de lichtmasten en Olympic moest ten laatste tegen 17 uur de nodige maatregelen nemen of voor een alternatief zorgen. De wedstrijd laten doorgaan op een naburig terrein, of spelen op de Freethiel. Om 14 uur deze namiddag was er een vergadering met de burgemeester en alle betrokken partijen. Daarop werd beslist dat de match niet in Charleroi, niet op de Freethiel, maar om 20 uur in het Tivolistadion van La Louvière zal worden afgewerkt.

Op sportief vlak vernam ik van Czerniatynski dat Olympic het roer volledig heeft omgegooid. Geen sprake meer van Ivoriaanse invloeden op bestuurlijk en sportief gebied. Men moet alshetware terug van nul beginnen en volgens Alex heeft zijn ploeg morgen weinig kans om een ronde verder te gaan. Hij heeft met moeite de beschikking over 11 valabele spelers. Nog een aantal licenties van buitenlandse spelers moeten in orde worden gebracht tegen volgende week woensdag wanneer ook in derde klasse de competitie begint. Als dat lukt hoopt hij om met succes te kunnen bouwen aan een totaal nieuw elftal.

Wil de sympathieke Czernia ons met dit soort uitspraken zand in de ogen strooien, of is het uit respect voor (een gedeelte van zijn vorige werkgever), morgenavond kan Beveren-Waasland zelf voor 50 procent zekerheid zorgen voor “DE MATCH VAN HET JAAR IN HET WAASLAND” door Olympic uit te schakelen en te hopen dat Sportkring Sint-Niklaas-Nieuwkerken hetzelfde zal doen met Heist (nieuwkomer in de Exqi League).

Patrick Van Wesemael.