StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

cofidiscup FUSIECLUB BOEKT EERSTE SUCCESJE.


Zondag komt Heist naar de Freethiel.

Vrijdagavond heeft BW gedaan wat het moest doen in deze fase van de Beker van België. In de vierde ronde werd op bezoek bij derdeklasser Olympic met 2-3 gewonnen. Opdracht volbracht, want dit soort wedstrijden zijn zeer ondankbaar om te spelen. Verlies tegen een ploeg uit een reeks lager zou het sluimerende scepticisme aangaande de fusie, zonder twijfel hebben aangewakkerd en kwalificatie wordt dan weer als vanzelfsprekend ervaren.

Door verbouwingswerken op het terrein van Olympic, werd deze match gespeeld op het veld van La Louvière. Beveren-Waasland won na een 1-1 ruststand, uiteindelijk verdiend met 2-3. Snelders en Bourabia op strafschop en Jan Masureel namen de Waaslandse productie voor hun rekening. Op onze website is een interviewtje te horen met T2 van onze ploeg Danny De Maesschalck, maar om technische redenen is een gedeelte van het interview niet bruikbaar waarvoor mijn excuses.

Vandaag maakte Exqi-nieuweling KSK heist een vroeg einde aan de bekeraspiraties van Sportkring Sint-Niklaas. Heist won met 1-2 bij de ploeg van Guido Van Lijsebetten waar ook de ex-Beverenspelers David Van Hoyweghen en Yannick Aerts aan de slag zijn. Door dit resultaat is de affiche voor volgende ronde in de Beker van België bekend. Heist zal zondag om 16 uur op de Freethiel proberen het team van Dirk Geeraerd het vuur aan de schenen te leggen. Het Waasland krijgt dus niet de door velen gehoopte kraker tussen BW en Sportkring Sint-Niklaas, maar daar blijken clubleiding en technische staf niet wakker van te liggen. BW-Heist is ook een leuke affiche en een ongetwijfeld minder beladen duel dan met de komst van de buren uit Sint-Niklaas. Maar eerst zijn alle ogen vanaf nu gericht op de competitieopener van aanstaande woensdag 18 augustus in Turnhout. Ondertussen is gebleken dat het bekeravontuur van heel wat Exqi-clubs er al opzit. Het zoveelste bewijs dat in dit tornooi doorgaan, belangrijker is dan de manier waarop. Beveren-Waasland kan zich alvast verheugen op een interessante voetbalweek.

PVW.