StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOORBESCHOUWING TURNHOUT – BEVEREN-WAASLAND.


Het is wat onwennig voorbeschouwen vanaf nu, want het heeft uiteraard geen enkele zin om in zo’n vooruitblik te verwijzen naar wedstrijden uit het verleden waarbij KSK Beveren of Red Star Waasland betrokken waren. De fusieclub staat aan de vooravond van een nieuw begin waarvan zij die voor zichzelf hebben uitgemaakt dit project een kans te geven, hopen dat er op sportief vlak weer wat te beleven zal zijn op de Freethiel en zij die zich hebben voorgenomen voorlopig nog even de kat uit de boom te kijken, op termijn wederom de weg naar de Lindenlaan en omgeving, zullen vinden. Maar alle respect ook voor wie de fusie einde verhaal betekent.

Dat Turnhout afgelopen seizoen het behoud in de Exqi League kon verzekeren, mag als een mirakel worden beschouwd. Onvoldoende spelers in de aanloop naar het seizoen en bijgevolg geen enkele betrouwbare indicatie over de kwaliteit van de voorbereiding. Dat trainer Luc Beyens zijn ploeg tot de laatste speeldag in koers hield voor het behoud, was een prestatie van formaat en dat hij uiteindelijk ook in zijn opzet is geslaagd, zal onze huidige coach Dirk Geeraerd niet zo graag horen, want zijn Ronse was in een onderling duel met de Binken op de laatste speeldag, het slachtoffer.

Voor dit seizoen liggen de kaarten misschien toch iets anders. In het tussenseizoen kwamen een handvol jongeren uit de roemrijke jeugdwerking van Lierse over van het Lisp naar het stadsparkstadion van Turnhout. Of zij al voldoende ruggengraat hebben om een elftal in de Exqi League een seizoen lang te dragen, mag worden betwijfeld, maar in combinatie met een aantal ervaren spelers zoals Noyen en Ven, zou dit voor de concurrentie best kunnen leiden tot een moeilijk verteerbare cocktail. Afwachten dus of het ontegensprekelijk jeugdig talentin de kern van Turnhout, op voldoende wijze het gebrek aan ervaring en kracht kunnen compenseren.

Beveren-Waasland is nog niet helemaal klaar met het huiswerk. Mede door enkele zware en blessures die langer uitvallen dan aanvankelijk ingeschat (Sampil, Jelecic en Vervaet), worden nog een tweetal spelers verwacht op de Freethiel. Maandag kwam Penga de Wase rangen al versterken en vôôr 1 september hoopt de clubleiding zijn technische staf en supporters nog te plezieren met een linksback en een aanvaller. Als dat lukt moet Beveren-Waasland voldoende gewapend zijn om te hopen op, al was het maar een bijrolletje, in de Exqi League. Puntengewin in het Stadsparkstadion zou een ferme opsteker zijn voor de mooie bekeraffiche van zondagnamiddag 16 uur op de Freethiel, want dan is Exqi-nieuwkomer KSK Heist de gast.

Patrick Van Wesemael.