StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VALSE START IN HET STADSPARKSTADION.


Turnhout neemt afstand van Beveren-Waasland in slotfase. Het heeft er lang naar uitgezien dat de fusieclub op de openingsspeeldag met een puntje uit de Kempe zou terugkeren, maar in de slotfase van de wedstrijd in Turnhout moest een uitstekende doelman Michaël Clepkens zich toch gewonnen geven op een poging van uitblinker Da Silva. Zuur, maar als er in deze gelijk opgaande wedstrijd per se een winnaar moest aangeduid worden, kwam die eer het meest de thuisploeg toe. Het gemis van Anouar Bou-Sfia op het middenveld was duidelijk voelbaar, evenals het ontbreken van DE diepe spits en versterking op de linksachter.

Op de eerste speeldag kennis maken met een nederlaag is altijd hatelijk, omdat het een heel vertekend beeld geeft en de vele twijfelaars over het al dan niet nog aanschaffen van een seizoenskaart, hiermee geen stap dichter bij hun beslissing komen. Met Turnhout heb je bovendien zoiets van : dat is toch de ploeg die vorig seizoen tot de laatste speeldag moest strijden voor het behoud. In de loop van het seizoen zal echter blijken dat dit Turnhout de vergelijking met de krasselende ploeg van vorig seizoen, niet meer hoeft te doorstaan. De Lisp-injectie in het elftal van Turnhout heeft zijn invloed niet gemist.

Toch waren er woensdagavond ook een aantal hoopgevende signalen met het oog op het vervolg van het seizoen. Zo’n 250 supporters waren vanuit het Waasland mee afgereisd naar het Stadsparkstadion en da’s mooi en biedt perspectief voor de toekomst. Maar er vielen ook sportieve meevallers te noteren. Doelman Clepkens liet zien over de potentie te beschikken om op een hoger niveau dan derde klasse, probleemloos mee te draaien. En op rechts had Jan Masureel minstens één tandje bijgestoken ten opzichte van de wedstrijden in de voorbereiding. Bij het doelpunt van Turnhout liet Van Hoey iets te gemakkelijk voorzetten en mocht Van Damme een tikkeltje scherper gereageerd hebben.

Afgaande op deze volledige eerste speeldag, belooft de Exqi League wederom een bijzonder interessant verloop te krijgen. Vice-kampioen KVSK United keek bij promovendus Wezet tegen een nederlaag aan en ook die andere nieuwkomer rupel Boom deed van zich spreken door Tienen met 2-0 kansloos te laten. Voor de Steenbakkers scoorde Jerry Poorters tweemaal en die kennen ze zeker nog in RS Waaslandkringen. De derde nieuwkomer KSK Heist dat overigens aanstaande zondag komt bekeren op de Freethiel, keek tegen een nipte nederlaag aan bij het Oostende van Thierry Pister. Antwerp raakte moeizaam (maar knap) voorbij het te vroeg afgeschreven Tubeke en bij OHL dat zich opmerkelijk versterkte, zal men ontgoocheld zijn omdat het thuis geen afstand kon nemen van Dender. Gedoodverfd titelkandidaat Bergen maakte tegen het moeilijk in te schatten Brussels geen misstap en onze eerstvolgende tegenstander in competitieverband Roeselare, zette Doornik opzij. Mooi debuut dus voor trainer Nico Vanderdonck. “Onze” Sam De Munter hielp Standaard Wetteren thuis aan een puntje tegen de ploeg uit de terugronde van vorig seizoen Boussu-Dour.

PVW