cofidiscup BEVEREN-WAASLAND – HEIST 4-2.

Benauwde eerste helft, propagandavoetbal in de tweede.

De Cofidis Cup zit in een fase waarin doorgaan belangrijker is dan de manier waarop dit wordt gerealiseerd. Misschien kan die denkwijze wel worden doorgetrokken voor alle verdere rondes in de Beker van België, maar sneuvelen in het zicht van een mogelijks interessante affiche, is nooit prettig en daar kunnen ze bij Sportkring Sint-Niklaas-Nieuwkerken zeker over meepraten.

Beveren-Waasland leek op een gemakkelijke kwalificatie af te stevenen, want het kwam vroeg in de wedstrijd via Kielo-Lezi op voorsprong. Was het onderschatting van de tegenstander, of werd Heist door dit doelpunt wakker geschud, feit is dat de bezoekers na dit openingsdoelpunt de beter voetballende ploeg werden en het onze defensie knap lastig maakten. De Wase voorsprong werd omgebogen in een 1-2 achterstand na goals van Hendrickx en de van STVV teruggekeerde Van Asten. Keerpunt in de wedstrijd achteraf bekeken was de gelijkmaker net voor de pauze van Rachid Bourabia waardoor een verontrustend slechte eerste helft, alsnog hoopgevend werd afgesloten.

Wat de fusieclub in de tweede helft op de mat legde, was veelbelovend voor de komende weken en maanden. Met bij momenten sprankelend voetbal verhinderde het Heist om opnieuw in de match te komen. Een sterk ingevallen Paulussen, een ontbolsterende Kielo-Lezi en een wederom opvallend goeie Jan Masureel, lieten de te weinig opgekomen supporters met volle teugen genieten. Heist kon met de beste wil van de wereld geen poot aan de grond krijgen en een derde BW-doelpunt kon onmogelijk uitblijven. Dat Masureel de ban naar 3-2 brak en Van Damme de bevrijdende vierde goal lukte, is leuk voor betrokken jongens. Opdracht volbracht en geen overbodige verlengingen met het oog op het interessant duel met Roeselare aanstaande woensdag om 20.30 uur.