StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal NEEMT DIRK GEERAERD REVANCHE OP ROESELARE ?


Assistent en hoofdcoach woensdagavond tegenover mekaar.
Roeselare heeft de degradatie naar de Exqi League blijkbaar goed verwerkt.
Op de openingsspeeldag won het nipt van Doornik met 1-0 en afgelopen weekend versloeg het in de Cofidis Cup de uitgesproken titelkandidaat van tweede klasse Bergen met 1-3 (weliswaar na verlengingen). De ploeg met het grootste budget in de Exqi League is dus vast van plan om zijn verblijf in tweede klasse tot één seizoen te beperken.

Doorgestuurd worden als coach, het is niet leuk, maar het hoort erbij en het overkwam Dirk Geeraerd een paar jaar terug bij Roeselare. Dat Dirk woensdagavond in een rechtstreeks duel tegenover zijn assistent van niet eens zo lang geleden staat, geeft deze partij zonder twijfel extra pigment. Nico Vanderdonck, want dat is de huidige sportieve baas bij Roeselare, was zelf een begenadigd voetballer die ooit hoog op het verlanglijstje van KSK Beveren stond toen hij bij Deinze het mooie weer maakte, maar uiteindelijk voor Gent koos.

Ondanks zijn zeer behoorlijk budget, heeft het bestuur van Roeselare overduidelijk voor een andere koers gekozen. De wellicht zware buitenlandse contracten, hebben plaats gemaakt voor een vijftal spelers uit de beloftenkern van Club Brugge. Vidarson, Rukavytsya, Eyjolfsson, Kucera, Nicolic, Tomo en El Gaaouri, mochten andere oorden opzoeken. Maar ook monument Jurgen Sierens (Brussels) en grote belofte Dequevy (Lierse), ondervonden weinig weerstand bij het zoeken naar een andere werkgever. Nico Vanderdonck krijgt dus carte blanche bij het bouwen van een nieuwe ploeg en lijkt daar op het eerste zicht goed in te slagen.

Beveren-Waasland moet zich optrekken aan de uitstekende tweede helft die het zondagnamiddag speelde tegen reeksgenoot Heist. Roeselare is natuurlijk van een ander caliber, maar als de mannen van het duo Geeraerd-De Maesschalck vanaf de eerste minuut met dezelfde ingesteldheid tussen de lijnen verschijnen zoals na rust in de voorbije bekermatch, dan zou het publiek wel eens de grote winnaar kunnen worden. Na het verlies in Turnhout op de eerste speeldag, zou het voor het verdere verloop van de competitie goed zijn dat de fusieclub al meteen aansluit bovenaan en die garantie is er als woensdagavond de punte op de Freethiel worden gehouden. Woensdag wordt het ook uitkijken naar het eventuele debuut van Penga, want voor een aantal spelers waaronder zeer vermoedelijk Snelders, maar zeker Van Minnebruggen, Sampil en Bou-Sfia, komt deze aantrekkelijke affiche veel te vroeg op het seizoen.

PVW