StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beverse oud-spelers op dreef.
In de meeste ons omringende landen zijn de voetbalcompetities inmiddels hervat en een aantal ex-Beverenspelers hebben hun draai al goed gevonden. Maandagavond kreeg Yaya Touré een applausvervanging tijdens de met 3-0 gewonnen topper tegen Liverpool. Yaya verkoos tijdens het tussenseizoen het grote geld van Manchester City boven het wereldvoetbal van Barcelona. Bij City vindt Yaya broer Colo terug en het moet leuk zijn om samen de wellicht stijle opgang van Manchester van nabij te mogen meemaken, want gezien de aankopen die ook nu weer zijn gebeurd, lijkt de club van trainer Mancini zich definitief te gaan nestelen bij de top in de Premier League. In het verleden was er altijd sprake van een top 4 in Engeland (Man United, Chelsea, Liverpool en Arsenal), maar die top 4 zou er de komende jaren wel eens anders kunnen uitzien. Chelsea en Manchester United bevestigen jaar na jaar hun status, maar Liverpool en Arsenal pakken de laatste jaren te weinig prijzen, ondanks het feit dat de ploeg van Wenger regelmatig voetbal op zijn Barcelona’s brengt. Ondertussen timmeren Tottenham en vooral Manchester City bijzonder hard aan de weg om de posities van Arsenal en Liverpool over te nemen.

In Nederland is Bjorn Vleminckx het seizoen uitstekend gestart. Met 4 goals in 3 wedstrijden zit hij op schema voor een mooie eindproductie. Toch krijgt de voormalige inwoner van Puurs van bepaalde media de wind van voren. VI-hoofdredacteur Johan Derksen die altijd in is voor een krasse uitspraak, noemde hem zelfs een “blind paard dat prima kan ingooien”. Aanleiding voor deze weinig respectvolle uitspraak is de hattrick die Bjorn in het openingsweekend scoorde en waarbij Vleminckx een bal die sowieso was binnen gegaan, bewust aanraakte om het doelpunt op zijn naam te laten inschrijven en hierdoor zijn ploegmaat een gemaakte goal ontnam.

* Andy Janssens jeugdcoördinator op de Freethiel.
Het is geen wereldschokkend nieuws, maar omdat we in de mate van het mogelijke de oud-spelers van KSK Beveren te volgen, mag dit berichtje er zeker bij. Na het vertrek van Robby Hellemans als jeugdcoördinator van KSK Beveren, werd Andy Janssens (zoon van) aangesteld om Robby op te volgen. Andy krijgt de ondankbare taak om de jeugdwerkingen van RS Waasland en KSK Beveren te herschikken tot zo mag ik aannemen, één geheel en dit liefst op de manier die het minst ontevredenen oplevert. Naast Andy Janssens werd nog een ex-Beverenspeler bij de jeugdwerking betrokken. Met Heinz Schönberger werd een akkoord bereikt waardoor Heinz zijn ongeëvenaarde technische bagage, een tweetal keer per week zal delen met de talentvolle jeugdspelers van Beveren-Waasland. Een goeie zaak, want door de ontwikkelingen van de laatste maanden op en rond de Freethiel, zijn heel wat beloftevolle spelertjes hun geluk elders gaan zoeken.

* Optimist tot in de kist.
Hij onderging vorige week een kijkoperatie en was zondag al getuige van de 4-2 bekerwinst van Beveren-Waasland tegen Heist. Anouar Bou-Sfia is zijn naam en het is een genot om met Anouar te mogen praten. Een van de meest nuchtere gasten die er in het voetbal rondlopen en daardoor zo genietbaar. Een jongen die perfect zijn mogelijkheden kan inschatten en de afgelopen tien jaar heeft geleerd dat het veel zinvoller is te focussen op je sterke punten als voetballer, dan te zeuren over wat je niet kan. Maar misschien is zijn sterkste wapen wel zijn uitzonderlijk groot vermogen om te relativeren. Van welke voetballer tekent men nog uitspraken op zoals : “ik ben gelukkig met mijn vriendin, mijn zus, mijn ouders en mijn eigen optrekje in Temse”. Die nuchterheid heeft Anouar van zijn ouders meegekregen. Zo liet vader Bou-Sfia zijn zoon ontvallen een paar dagen voor hij die medische ingreep zou ondergaan : “belangrijkste is dat je daarna geen hinder meer ondervindt in het dagdagelijkse leven”. Het doet Anouar merkbaar deugd wanneer hij hoort dat heel wat supporters hoopgevend uitkijken naar zijn comeback. Hierover zegt de bijna 28-jarige Bou-Sfia : “ik heb met de dokter een en ander doorgepraat en in theorie zou ik er al op 6 weken kunne staan als het herstel evolueert zoals gepland. Toch nemen we geen enkel risico en is 2 maanden een meer realistisch vooruitzicht”. Anouar blikt tevreden terug op zijn voetbalcarrière tot nu toe : “clubs die interesse toonden op een slecht moment en blessures, zijn er de oorzaak van dat ik die laatste stap voorwaarts nog niet kon zetten. Daar lig ik echter niet wakker van. Ik weet wat ik kan en vooral wat ik niet kan. Misschien is het allemaal wat snel gegaan. Wanneer men als 18-jarige bij een eersteklasser in de ploeg belandt, wordt men soms met te hoge verwachtingen geconfronteerd. Ik ben geen supervoetballer, maar iemand die door veelvuldig inpraten van mijn vroegere trainers, van balrecuperatie een sterk wapen heeft gemaakt”. Het is verhelderend een babbeltje te maken met deze uiterst sympathieke voetballer wiens loopbaan pas echt gestalte kreeg op de grond waar hij tot ons aller voldoening weer is teruggekeerd, nl. de Freethiel. Een vlot herstel toegewenst Anouar en neem je tijd, want we gaan er met zijn allen alles aan doen om er een mooi seizoen van te maken.

PVW