StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg DIT SMAAKT NAAR MEER !


Missstap in Turnhout ruimschoots gecompenseerd.
Er is geen enkele garantie dat Beveren-Waasland komende zaterdag in Doornik overeind blijft, maar wat de troepen van Dirk Geeraerd woensdagavond in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op de mat brachten, behoorde tot het betere werk dat de voorbije maanden op de Freethiel te bewonderen viel. De publieke opkomst overtrof voor een doordeweekse woensdagavond met 3000 toeschouwers, de stoutste verwachtingen en het leek wel alsof velen er wat onwennig bij zaten overrompeld door zoveel sportieve weelde. De ene werd er wat stil van, een andere kon het bijna niet geloven, maar allemaal hadden we zoiets van : dit was echt genieten en voor veelvuldige herhaling vatbaar.

In tegenstelling met de bekerwedstrijd van afgelopen zondag tegen Heist, verscheen BW ditmaal scherp aan de aftrap. Met vlot combinatievoetbal werden de bezoekers uit Roeselare uit verband getikt en dat resulteerde al binnen de 10 minuten tot het eerste van drie kopbaldoelpunten. Uitblinker Bourabia en Enzo Neve waren de hoofdrolspelers. De aanbrenger van het eerste doelpunt, was omstreeks het halfuur de maker van de tweede goal. Tussendoor had keeper Clepkens zijn drang tot onoverwinnelijk zijn, met brio getoond op een vrijschop van Olivier De Cock.

Roeselare keerde bijzonder gedreven uit de kleedkamers terug en als er een keerpunt in de match dreigde te ontluiken, dan lag dat tussen de 46e en de 60e minuut. Clepkens en een bal van Dissa op de lat, konden die comeback in de kiem smoren. De bevrijdende derde goal werd door een alweer beresterke Jan Masureel op hoekschop binnengekopt. De wedstrijd bleef zeer aantrekkelijk om volgen met in de slotfase het debuut van Penga als meest te onthouden feit.

Na afloop van de wedstrijd had iedereen de mond vol over 90 minuten propaganda voor het voetbal. Geen echt dolle vreugdetaferelen, maar emoties variërend van sprakeloosheid tot vragen zoals : waarom kan dit nu wel en was dit écht zo goed of waren we gewoon de laatste jaren onderverwend waardoor de prestatie van woensdagavond misschien in een net iets te positief daglicht wordt gesteld. Feit is dat de wedstrijd volgens een perfect scenario verliep, maar daar schrijf je als groep natuurlijk in belangrijke mate zelf aan mee. Fusieclub Beveren-Waasland mag alvast terugblikken op een bijzonder geslaagde eerste thuiswedstrijd in competitieverband. Prima opkomst, technisch verzorgd en daardoor gesmaakt combinatievoetbal, genoeg en knappe doelpunten, een kanjer van een keeper in wording en een hoopgevend eindresultaat. Er zijn weinig zekerheden in het leven en daar vormt het voetbal geen uitzondering op, maar dit smaakt naar vééééél meer, zoveel is duidelijk. Aan de vele voorbereidingsmatchen kon geen moment worden afgeleid dat deze groep dit in zijn mars had. Straks keren Van Minnebruggen, Sampil, Jelecic en Bou-Sfia terug uit blessure (voor Pieter Vervaet zal dat iets langer duren) en worden in de loop van deze of volgende week nog één, misschien twee spelers verwacht. De plaatsjes zullen duur worden en dat kan de ambitie om een rol van betekenis te spelen, alleen maar kracht bijzetten. Niets moet, alles mag. Misschien wordt de hoop op het neerzetten van een deugddoend serietje wedstrijden zonder nederlaag zaterdagavond in Doornik al aan flarden geschoten, maar de tijd is zeer gunstig om mits een driepunter mee te nemen uit Henegouwen, de abonnementenverkoop een boost te geven.

PVW