StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal OP ZOEK NAAR EEN MINISERIE ?


Met vertrouwen naar het Luc Varennestadion.
Zat het voetbal maar zo eenvoudig in mekaar dat een dijk van een wedstrijd, logischer wijze wordt gevolgd door een match van vergelijkbaar niveau. Helaas vormen ook in het voetbal in het verleden geboekte resultaten, geen garantie voor de toekomst. Toch moet de wedstrijd van woensdagavond tegen Roeselare het vertrouwen van de spelers een ferme boost geven. In Turnhout was het vertoon nog povertjes, maar op de klinkende overwinning tegen het elftal van Nico Vanderdonck, viel niets af te dingen. Natuurlijk zal Dirk Geeraerd de nodige verbeterpuntjes hebben gezien, maar er stond woensdag een hecht blok op het veld en dat lijkt mij een mooie basis om op verder te borduren de komende weken en maanden. In alle tot nu toe officiële wedstrijden (beker en competitie), werden iets te gemakkelijk kansen toegestaan waardoor Michaël Clepkens zich meermaals moest onderscheiden. Gelukkig deed de BW-goalie dat met klasse, want anders zou het resultaat van enkele wedstrijden er ongetwijfeld anders hebben uitgezien.

Het harde trainingslabeur in de voorbereidingsperiode, lijkt zijn vruchten te gaan afwerpen. Jan Masureel speelt als in zijn beste dagen bij Cercle en daar waar hij op Puyenbeke slechts zelden de weg naar de netten vond, schijnt de fusieclub hem doeltreffend te inspireren. Indrukwekkend ook de sterke prestatie op het middenveld woensdag van de jonge Laurens Paulussen die aan het bewijzen is waarom KV Mechelen hem volgend seizoen zo graag wil inlijven. En ook de rij vooruit van Joachim Van Damme lijkt een schot in de roos te worden. Kortom, er is leven na de dood en misschien is de tijd rijp om voorzichtig te denken aan het neerzetten van een aantal matchen na mekaar zonder nederlaag en waarom niet beginnen zaterdagavond in Doornik ? Wees gerust, de drang om te gaan zweven na de deugddoende winst tegen Roeselare is er niet, maar de overtuiging dat deze groep mogelijkheden heeft, echter wel.

RFCT is het seizoen moeizaam begonnen. Doornik was een tweetal jaar geleden nog één van de smaakmakers in de Exqi League met vaak begaafde voetballers die werden gerekruteerd in de Franse tweede en derde klasse. Vorig seizoen raakte de ploeg van trainer Laverge op de sukkel en werd Alex Czerniatynski ingehaald om het behoud te verzekeren, een opdracht waarin onze sympathieke ex-coach moeiteloos sloeg. Maar Czernia vertrok naar Olympic en dat was een vaag voorteken, want goeie spelers zoals Frutos, Breleur en topschutter Cardon, verlieten eveneens het Luc Varennestadion. De Henegouwers pakten nog geen punten tot nu toe, maar met Roeselare uit en titelkandidaat Bergen thuis, was de tegenstand niet minnetjes. En laat dat duidelijk zijn, met o.a. Julien Desiré, Sebastien Dorizon, Duquesne Fabian, en Seoudi Mickaël om er maar een paar te noemen, heeft de ploeg van de mij volslagen onbekende trainer Casimir Jagiello, genoeg kwaliteit in huis om 90 minuten voetbal in hun voordeel te oriënteren.

PVW