StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg BELANGRIJK PUNTJE VOOR HET VERTROUWEN.


Het puntje dat onze jongens zaterdagavond mee naar huis brachten uit het Luc Varennestadion van Doornik, zal op basis van de prachtpartij tegen Roeselare een paar dagen eerder, bij sommigen voor wat ontgoocheling hebben gezorgd. Logisch, Roeselare was een dijk van een wedstrijd die verwachtingen met zich meebrengt en daarenboven was het Doornik van zaterdagavond een ploeg die op een moeilijk seizoen lijkt af te stevenen en dan mocht de oogst misschien wel iets groter zijn dan dat ene puntje. En alhoewel de kansen schaars waren, waren ze er wel, fusiematig netjes verdeeld zeg ik er met de glimlach bij, want in de eerste helft was het Van Damme die vanop een meter zijn kopbal slecht kadreerde en na rust had Bourabia de partij in Waaslands voordeel moeten beslissen. Winst in Henegouwen zaterdag had de affiche van komend weekend wanneer leider Bergen naar de Freethiel afzakt, een extra gouden randje bezorgd, maar anderzijds moeten we beducht zijn voor ongepaste euforie en beseffen dat de logische evolutie wil dat elke boreling eerst moet leren stappen alvorens zich aan lopen te wagen.

Toch heeft dit ene puntje ook zijn waarde. Wederom werd de nul gehouden waardoor Clepkens zich tot nu toe in competitieverband slechts één keer moest gewonnen geven en dat was in de slotfase bij Turnhout. Amper één doelpuntje slikken in 270 minuten voetbal waarvan 180 op verplaatsing, dat is niet slecht en lijkt mij alvast een basis om op terug te vallen in moeilijke momenten. Na het verlies in Turnhout, was het psychologisch belangrijk om een nieuwe nederlaag in Doornik te vermijden, want punten pakken thuis of uit, het is een wereld van verschil. En hoewel ik het eens ben met het gegeven dat men met een puntendeling weinig opschiet, zou ik aanraden op het einde van het seizoen eens een optelsommetje te maken van het aantal wedstrijden waarin een puntje tot de mogelijkheden behoorde en dat aan zijn totaal toevoegen. Het zou zowel voor Beveren als voor Waasland vorig seizoen een andere kijk op hun seizoen hebben opgeleverd.

Met de komst van de 27-jarige Harrie Gommans en het eventueel nog aantrekken van een linksback + een zevental spelers die door blessures voorlopig ontbreken, moet Beveren-Waasland voldoende gewapend zijn om in de jaargang 2010-2011 van de Exqi League, meer dan een figurantenrol te vervullen. T2 Danny De Maesschalck ziet een aantal doelstellingen voor dit seizoen als objectief waarvan, een oninneembare vesting maken van de Freethiel, er eentje is. “Tegenstanders die met knikkende knieën naar de Freethiel komen, dat is het respect die dit stadion en de nieuwe club verdienen”, aldus De Maesschalck. In de op het eerste zicht ruime kern, ziet Danny evenmin een probleem. “We moeten vermijden dat de spelers het gevoel krijgen zeker te zijn van hun basisplaats. Tot op zekere hoogte is gezonde concurrentie een goeie zaak om de jongens scherp te houden”, dixit De Maesschalck. Over aanwinst Gommans die in principe tegen zaterdag speelgerechtigd is als hij vandaag de medische keuring goed doorkomt, zegt Danny nog : “met zijn 1.93 meter is Gommans het type targetman waar we al een tijd naar zoeken. Die positie in de spits werd tot nu toe, en niet onaardig, door Bourabia ingenomen, maar Rachid is meer het soort speler dat beter tot zijn recht zal komen in functie van Gommans”. Onze T2 zag al enkele keren de tegenstander van komend weekend Bergen aan het werk, maar daarover lezen jullie meer in de voorbeschouwing die wellicht woensdag wordt gepubliceerd.

Om te eindigen nog een snelle blik op de resultaten van speeldag 3. Bergen geeft gehoor aan de hoge verwachtingen die het zichzelf en de buitenwereld oplegt. Ditmaal was het taaie Wetteren waar Jan De langhe (ex-Beveren) in bloedvorm steekt, met 2-1 het slachtoffer. Lommel-United is de misser van het openingsweekend al lang vergeten en komt flink onder stoom. De Boomse Steenbakkers zullen niet happy geweest zijn met de forfaitnederlaag in eigen huis. Oostende en Thierry Pister botsten op een geweldige Brusselse doelpuntenmachine die ook vorig seizoen al zijn productiviteit bewees. Zijn naam is Veselinovic en zijn hattrick zal zonder twijfel voor minstens een weekje rust in het Brussels huishouden zorgen. De voorspellingen waren dat Tubeke het moeilijk zou krijgen dit seizoen en daaruit putte Dender kracht en een 0-2 overwinning. Dat Turnhout uit geen makkie wordt, mocht de Great Old ondervinden. Het 2-2 gelijkspel betekende het eerste puntenverlies voor Antwerp. Visé en Heist lijken leuke en frisse nieuwkomers in de Exqi League te worden en deelden keurig de punten (2-2). Bij OHL hebben ze de manier om met druk om te gaan gevonden. Er werd flink ingekocht, maar de puntenoogst bleef miniem. Tegen een dit seizoen moeizaam op dreef komend Boussu- Dour, was de eerste driepunter een feit. Roeselare had de pandoering op de Freethiel nog niet echt verwerkt, want de mannen van Nico Vanderdonck moesten thuis met 1-2 het onderspit delven van een verbazend sterk Tienen.

PVW